Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Scrambler 1200 XE stock termină raliul din Baja pe locul 5
27 Iun

Triumph Scrambler 1200 XE stock termină raliul din Baja pe locul 5

Publicat de: Motoboom

Pilotul de la Triumph Ernie Vigil a terminat dificila cursă NORRA Mexican 1000 Rally pe locul al cincilea la clasa Modern Open. Acesta a pilotat noul Scrambler 1200 XE, o motocicletă care și-a arătat potențialul în fața concurenței reprezentată de modele destinate special unor astfel de curse precum Honda CRF450, KTM500EXC sau Yamaha YZ450F.


Ernie a terminat cele cinci etape ale cursei de 1347 de mile (2168km) în 25 de ore și 39 de minute, fără nicio căzătură și fără nicio problemă mecanică. Singura întârziere a fost provocată de pneul de față (de tip mousse) care a ieșit de pe jantă pe o lungă porțiune stâncoasă traversată în viteză mare. Cu ajutorul telefonului prin satelit, pilotul a reușit să ia legătura cu echipa și să-i transmită coordonatele exacte, iar după trei ore a fost din nou în cursă.


Triumph-ul Scrambler 1200 XE ce a participat la această cursă a fost un model standard, lăsat în formă stock, modificările minore fiind reprezentate de un scut pentru motor, de o pereche de manșoane mai aderente, o șa de curse și de pneurile Metzeler (MC 360 pe față și Karoo 3 pe spate, pe jantele de serie). Suspensiile au fost aceleași, iar sistemele de control (ABS și Controlul Tracțiunii) au fost oprite din meniu.


“Am reușit! Nici nu ne puteam dori un rezultat mai bun concurând cu o motocicletă stock împotriva găștii de modele dirt. Nu am avut nicio problemă, a fost ca un vis frumos. Două etape lungi s-au desfășurat pe un teren tehnic, stâncos, unde a trebuit să stai foarte concentrat, să îți alegi traiectoriile optime fără să reduci viteza prea mult. Dar odată ajuns în deșert, am lăsat motocicleta să mănânce nisipul, a fost ca o rachetă.  Îmi pare rău că s-a terminat, dar sper să ne reîntoarcem la Baja 1000 în toamnă să concurăm la clasa Ironman. Am demonstrat că Triumph Scrambler 1200 XE poate fi competitiv în aceste curse”, spune pilotul Ernie Vigil.

Sursa: AdvPulse