Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Rocket III TFC – primele imagini oficiale
03 Mai

Triumph Rocket III TFC – primele imagini oficiale

Publicat de: Motoboom

Iată că britanicii confirmă zvonurile privind noul Triumph Rocket III și pun în vânzare pentru început varianta ultra exclusivistă TFC (Triumph Factory Custom). Fișa tehnică impresionează: motor de 2500cmc, 170 de cai putere, cuplu de 221 Nm, suspensii complet reglabile, frâne Brembo Stylema. Vor fi produse numai 750 de exemplare din această ediție.


Apărut pentru prima dată sub formă de concept cu ocazia întâlnirii distribuitorilor Triumph, noul Rocket III păstrează ADN-ul puternicului cruiser lansat în 2004, însă ridică ștacheta la un alt nivel, motorul cu trei cilindri de 2500cmc fiind cel mai mare motor de serie omologat montat pe o motocicletă. Pentru a putea controla monstruosul cuplu, pilotul are la dispoziție sisteme electronice rafinate ce includ patru moduri de pilotaj (Road, Rain, Sport, Rider – care se poate personaliza după preferință), control al tracțiunii, ABS Cornering, Triumph Shift Assist (schimbarea rapidă a treptelor de viteză fără a folosi ambreiajul) sau l’Hill Hold Control (util la plecările din rampă).


Versiunea TFC e dotată cu componente ce îi dau exclusivitate, multe elemente fiind din fibră de carbon: aripa din față, capacele de pe evacuări, protecțiile de căldură de pe galerii, micul parbriz deflector, suporturile de la scărițe, protecția de pe rezervor. De frânare se ocupă etrierele monobloc Brembo Stylema (noua generație de la Brembo, care se instalează pe motociclete precum Ducati Panigale V4 sau Kawasaki H2), suspensiile Showa sunt complet reglabile, cadrul din aluminiu a fost reproiectat.


Atenția inginerilor în reconstruirea lui Rocket III are rezultate concrete: acest model e cu 40 de kg mai ușor decât precedentul lansat în 2004. Desigur, nu lipsește noul nord cu display TFT pregătit pentru conectivitate Bluetooth ce gestionează camera Go Pro, muzica sau alte aplicații mobile.