Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph pregătește un Tiger pentru off-road
11 Oct

Triumph pregătește un Tiger pentru off-road

Publicat de: Motoboom

Triumph e un brand ce se poate lăuda cu victorii legendare la cursele stradale sau recorduri de viteză obținute pe pistele de sare. Însă un domeniu a fost lăsat neexplorat timp de câteva decenii: cel al curselor off-road. Asta până de curând, când la Panafrica Rally au fost trimiși doi piloți de teste.


Motocicletele pe care aceștia le-au pilotat la raliu au fost niște exemplare modificate ale Tiger-ului 800, intitulate Tramontana. Mai multe surse spun că acesta a fost de fapt un test pentru introducerea unui nou Tiger, ce a avut de înfruntat în condiții reale cele mai dificile tipuri de teren.


Acest Tiger a fost regândit și reconstruit ca să facă față rigorilor unui off-road extrem. Baza de plecare a lui Tramontana o constituie 800XC, însă are un bord cu sistem de navigație pentru raliu, alt parbriz și lumini, evacuare Arrow dedicată, alt subcadru, protecție pentru motor, alte carene, șa rally și – evident – alte suspensii. Nu numai că aceste exemplare au terminat cu bine Panafrica Rally, dar au avut și patru victorii de etapă la categoria lor.


Despre motor nu se știe deocamdată mai nimic. O variantă ar fi ca acesta să aibă o cilindree mărită la 900cmc pentru a concura cu noul BMW F850GS, sau ar putea rămâne la 800cmc, puterea de 94 de cai făcându-l eligibil și pentru restricționarea la 47 de cai, în așa fel încât să fie o atracție și pentru cei care au permis categoria A2.


Luna viitoare, la Salonul de la Milano, Triumph este așteptat cu noutățile. Rămâne de văzut dacă va fi în gamă prezent și un Tiger care să intre în segmentul reprezentat de BMW GS Rallye sau Ducati Multistrada Enduro Pro.