Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph pregătește un Scrambler 1200. Fotografii spion
16 Mar

Triumph pregătește un Scrambler 1200. Fotografii spion

Publicat de: Motoboom

În anii ’60 ai secolului trecut, britanicii care voiau să meargă pe coclauri își modificau motocicletele Triumph Bonneville și apăreau astfel modelele “scrambler”. Actuala motocicleta Triumph Street Scrambler 900 este cel mai grozav exponent al acestei clase, cu un sunet incitant scos de bicilindrul său ce are aprinderea la 270 de grade. Cum mereu e loc pentru mai bine, ziariștii de la revista MCN au surprins în teste o alta motocicleta Triumph Scrambler, care e dotata cu nou motor răcit cu apă de 1200cmc, o lungă cursă  suspensiilor și reale abilități pe drumuri neasfaltate. Acest motor, prezent și pe Bobber, având 77cp și un cuplu de 106Nm e mult mai viguros decât cel de pe Street Scrambler, unde are 54cp și 80Nm.


O motocicleta mai puternică are nevoie și de frâne mai eficiente: dacă Street are un singur disc de frână pe față, cea surprinsă în test e echipată cu două discuri și etrieri de la Brembo. În mod sigur, nu vor lipsi accelerația ride-by-wire și modurile de pilotaj, în special unul dedicat pilotajului în off-road.
Schimbări se pot observa și în ceea ce privește suspensia. Pentru a păstra stilul clasic, Street Scrambler e echipat cu o furcă normală și pe spate cu două amortizoare “stereo” cu o cursă de 120mm, ce nu ajută prea mult pe denivelări serioase. Noul model e dotat cu furcă inversată Showa și amortizoare Öhlins cu o cursă lungă (estimată la 200mm), fixate pe o altă basculă.


Amănuntul care spune destul despre ce poate noul Scrambler 1200 e dimensiunea roții de față: 21 de inchi. Street Scrambler are roată de 19inchi pe față, la fel ca și majoritatea motocicletelor din clasa adventure. Jantele sunt spițate, dar prin configurația lor pot primi și anvelope fără cameră (tubeless).


În rest, stilul este ușor de recunoscut pentru un Triumph clasic, cu un far cu LED în stil minimalist, bord cu mici cadrane rotunde, șa capitonată. Cu toate că lipsesc anumite componente, precum aripa de față, motocicleta e aproape gata și sunt toate șansele să o vedem în detaliu la saloanele moto din această toamnă.