Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph pregătește o gamă de clasă medie
27 Ian

Triumph pregătește o gamă de clasă medie

Publicat de: Motoboom

Triumph Motorcycles și Bajaj Auto India au început o colaborare pe termen lung pentru a construi o nouă gamă de motociclete cu cilindree medie și mică. Parteneriatul are ca scop intrarea pe noi piețe (cele din Asia, unde cererea de motociclete cu cilindree scăzută este foarte mare), dar și evitarea unor posibile efecte colaterale ale procesului Brexit. Nu este pentru prima dată când Triumph și Bajaj  - cel de-al treilea mare constructor de motociclete din lume – confirmă că lucrează împreună. Prima dată au făcut-o în august 2019, atunci când indienii au oferit britanicilor acces la rețeaua de vânzări.


Nick Bloor, director general Triumph Motorcycles, explică: “Acesta este un parteneriat important pentru Triumph și sunt încântat să văd că l-am oficializat. Numele nostru va ajunge pe noi teritorii importante. Motocicletele pe care le vom produce împreună vor atrage piloți tineri, un public cu pretenții și este un alt pas al ambiției noastre de a ne extinde la nivel global, în special în zonele cu creștere rapidă din Asia de sud-est. Dar, aceste modele vor veni și în Europa”.


Parteneriatul prevede colaborarea pentru a concepe designul, motoarele și pentru a produce motociclete cu cilindreea cuprinsă între 200 cmc și 750 cmc. Probabil primele dintre acestea vor fi modelele Street Triple și Daytona cu motor de 250 cmc, proiecte despre care s-a vorbit încă din 2013 și care au fost abandonate pentru a se lucra la modelele de capacitate cilindrică mare. E de așteptat să vedem în curând și un Bonneville de 500 cmc, ce va fi propus și în Europa la un preț atractiv.


De menționat că Bajaj Auto deține și 48% din acțiunile austriecilor de la KTM și că produce motociclete KTM și Husqvarna cu motorul de 390 cmc la fabrica din Chakan, India. “Triumph este un nume legendar și suntem convinși că va fi o cerere mare atât în India cât și pe alte piețe pentru aceste noi produse. Vom împărtăși munca și experiența ca această colaborare să fie un succes pentru toate părțile implicate”, a spus Rajiv Bajaj, managing director la Bajaj Auto India.


Sursa: Moneycontrol