Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph dedică o expoziție modelului Daytona
02 Mar

Triumph dedică o expoziție modelului Daytona

Publicat de: Motoboom

Cei care vizitează Triumph Factory Visitor Experience, un “muzeu” cu cele mai emblematice modele ale producătorului britanic situat chiar lângă fabrica din Hinkley, pot vedea istoria modelelor Daytona ce se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani: 14 exemplare Daytona din diverse perioade sunt afișate în ordine cronologică.


Piesa centrală o constituie modelul T100 cu care Buddy Elmore a câștigat cursa Daytona 200 în 1966 și care a dat numele seriei. A fost restaurat până la ultimul șurub și este pentru prima dată când publicul îl poate vedea. De asemenea, vizitatorii pot analiza îndeaproape cum este construit 675R cu care Peter Hickman a concurat anul trecut la Isle of Man TT și la Ulster GP.  


“Suntem foarte mândri să mărim expoziția, să aducem alte modele și ce poate fi mai interesant decât Daytona?”, spune Simon Thrussell, directorul expoziției Triumph Factory Visitor Experience. “Se poate urmări progresul odată cu fiecare model, cum s-a transformat de-a lungul anilor, cum a devenit și continuă să fie unul din cele mai de succes modele Triumph din toate timpurile, cu o mare bază de fani”.


Triumph a încetat să fabrice pentru publicul larg Daytona 675 în 2016 deoarece în Europa a scăzut cererea pentru modele sportive de clasă medie și pentru că modelul nu mai corespundea normelor Euro, dar a lansat în 2019 ediția limitată Daytona 765 Moto2, cu motorul în trei cilindri ce scoate 128 de cai putere pe care toți concurenții îl folosesc în Moto2. Numai 765 de unități se vor fabrica din această serie limitată.