Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Daytona 765 – primele imagini spion
11 Feb

Triumph Daytona 765 – primele imagini spion

Publicat de: Motoboom

 Se știa că Triumph pregătește un nou model Daytona cu motorul de 765cmc ce a debutat pe Street Triple și care se va folosi – cu câteva modificări – și în Moto2 începând din acest sezon. Însă e pentru prima dată când apar imagini, surprinse recent în Spania, care arată că viitoarea motocicletă e în fază avansată și că va fi gata în scurt timp pentru producția de serie.


Viitoarea Daytona se va fabrica în mai multe variante: pe lângă R și SE, ar putea exista o versiune TFC în ediție limitată ce va avea motor modificat, carene din fibră de carbon, suspensii high-tech și sisteme electronice împrumutate derivate din cele de la Moto2.
În urmă cu ceva timp, Steve Sargent (Triumph Chief Product Officer), referindu-se la zvonurile despre un viitor model Daytona, spunea: “Dacă va exista cerere, îl vom face. Având în vedere că lucrăm la exemplarul pentru Moto2, ar fi o prostie să nu venim cu o asemenea posibilitate și pentru piață”.


Câteva specificații observate de jurnaliștii de la MCN:


  • suspensii Öhlins complet reglabile – furca aurie inversată pare a fi unitatea NIX30, amortizorul central TTX
  • frânele de la Brembo – se vor folosi noile sisteme Stylema cu amplasare radială
  • bord cu display TFT complet color și mai multe moduri de afișaj (circuit sau stradă, reglaj al intensității)
  • moduri de pilotaj cu setări pentru circuit (pe lângă cele standard Road, Rain și Sport)
  • e de așteptat ca Daytona 2019 să fie echipată cu sistem IMU pe șase axe (posibil pentru Cornering ABS, control al tracțiunii cu Slide Control) și quickhshifter atât pentru urcare, cât și pentru retrogradare.