Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Daytona 675 R si Iron Maiden – impreuna in curse stradale
11 Apr

Triumph Daytona 675 R si Iron Maiden – impreuna in curse stradale

Publicat de: Motoboom

Legendara trupă britanică de heavy metal Iron Maiden susține cursele stradale de motociclism, implicându-se alături de echipa Smiths Triumph în Isle of Man TT. Pe tricoul lansat cu ocazia turneului trupei din acest an apar pilotul Peter Hickman, Triumph-ul Daytona 675 R al acestuia și...evident, mascota Eddie.

Peter Hickman (năsut în 1987) este un pilot profesionist britanic ce concurează în Campionatul Britanic de Superbike și în curse stradale. Momentan este deținătorul recordului pentru cel mai rapid debutant de la Isle of Man TT, unde a realizat o viteză medie de 207,773km/h pe tour. Mai interesant este faptul că el s-a pregătit pentru debutul celei mai periculoase curse de motociclism de pe planetă plimbându-se pe șoselele Insulei Man într-o mașină închiriată și uitându-se la video-uri despre acest concurs.  

Avantajele acestei asocieri sunt reciproce: Triumph Smiths Racing vor promova berea Trooper pe care o produc cei de la Iron Maiden (prin berăria Robinsons) nu numai la Isle of MAn TT ci și la celelalte curse stradale la care participă Hickman, adică Northwest 200 și Ulster Grand Prix. E cel de-al treilea an în care Trooper este sponsor, însă e prima dată când sponsorizează o motocicletă britanică.


O sursă din cadrul trupei a declarat că “Iron Maiden păstrează tradiția de a combina distracția cu arta, așa cum o arată și tricoul acestui turneu, cu Eddie călare pe un superbike mergând spre Isle of Man TT. Da, și-a schimbat vechiul chopper cu ceva mai sportiv și mai rapid!”

Triumph Daytona are un motor de 675cmc cu trei cilindri în linie răcit cu lichid ce scoate 128 c.p. la 12.500rpm și un cuplu de 74 Nm la 11.900 rpm. E mai ușor de pilotat decât un superbike cu motor de 1000 cmc, fiind astfel una din cele mai rapide motociclete de pe piață.