Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph Bonneville custom vândut cu peste 56 mii de euro
08 Mai

Triumph Bonneville custom vândut cu peste 56 mii de euro

Publicat de: Motoboom

Colecționarii de motociclete unice au avut ocazia de a intra în posesia unui Triumph Bonneville T120 preparat de italienii de la Berluti care a fost pus în vânzare în perioada 24 aprilie – 7 mai la casa de licitații Sotheby’s. Prețul estimat era între 30.000 și 50.000 euro, însă a fost adjudecat pentru 56.250 euro.


Berluti e o casă de modă italiană specializată în confecționarea obiectelor de lux din piele, iar pentru personalizarea Triumph-ului au colaborat și cu francezii de la Mecatwin. Pe lângă șa și manșoane, ei au creat în același stil o cască open face și o pereche de cizme care au intrat în prețul motocicletei și care completează prezența individualistă.


Motocicleta are baza tehnică de la Bonneville T120, motocicleta emblematica ce reușește cu fiecare generație să mențină - fără compromisuri - personalitatea inconfundabilă și viziunea constructorului britanic. Are motorul de 1200 cmc ce scoate 80 de cai putere și un cuplu de 105Nm, fiind dotată cu o varietate largă de accesorii și funcții care sporesc confortul, siguranța și plăcerea pilotajului: sistem ABS, accelerație ride-by-wire, ambreiaj Torque-Assist, controlul tracțiunii TTC, două moduri de pilotaj, bord multi-funcțional cu afișaj digital LCD și analogic.


Varianta preparată de Berluti are un cadru secundar din fibră de carbon combinat cu kevlar care adăpostește toate componentele mecanice și electronice, ce nu trebuie să se vadă, dar la care să se poată ajunge ușor în caz de nevoie. Alegerea jantelor solide a fost dictată de ideea “unității”, care menține puritatea formelor și face trimitere la modelele anilor 1920 și 1930 concepute pentru a doborî recordurile de viteză: jantele solide dintr-un disc sunt ușoare, asigură simetria perfectă, îmbunătățesc performanțele și aerodinamica.


Pielea folosită pe șa și pe manșoane se numește Vitello Fiore, este foarte suplă și la atingere se aseamănă cu mătasea. Încă un detaliu: Triumph-ul Bonneville Berluti vândut cu peste 56 mii de euro nu este omologat pentru a circula pe drumuri publice.


Sursa: Sotheby’s