Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph a lansat Tiger 850 Sport
17 Nov

Triumph a lansat Tiger 850 Sport

Publicat de: Motoboom


Britanicii de la Triumph tocmai au lansat un nou model în familia Tigrilor. Este vorba despre Tiger 850 Sport, o motocicletă confortabilă, accesibilă, versatilă, bine echipată, dedicată turismului sportiv și aventurii. Motorul cu trei cilindri a fost preparat special pentru acest crossover, nu lipsește pachetul electronic pentru siguranță și distracție, iar producătorul pune la dispoziție pentru acest model o gamă largă de accesorii originale.

Diferențele dintre Tiger 900 și nou prezentatul Tiger 850 Sport sunt de ordin tehnic, estetic, dar și economic: motorul cu cilindreea de 888 cmc are o setare dedicată, dotările de înalt nivel includ grupuri optice cu LED, e disponibil și într-o variantă cu kit de reducere a puterii motorului pentru posesorii permisului de conducere categoria A2 și va fi oferit la un preț competitiv. Pe scurt, Tiger 850 Sport a urmărit în toate fazele, de la proiectare, la realizarea designului și la conceperea prototipului, să pună accent pe manevrabilitate, prestații și accesibilitate.

Triumph comunică pentru Tiger 850 Sport o putere de 85 de cai la 8.500 rpm și un cuplu de 82 Nm la 6.500 rpm. Pe site-ul oficial se poate asculta sunetul acestui motor, cu o notă distinctă: la turații reduse rezonează grav, ca un twin, dar urcă în ture rapid, liniar, cu sportivitatea specifică unui tricilindru. Ambreiajul cu alunecare controlată se acționează delicat, fiind comod în orice situație, de la utilizarea frecventă în mediul urban, la cea din lungile călătorii, unde petreci în șa o zi întreagă.

Răspunsul accelerației e diferit în cele două moduri de pilotaj, Road și Rain, pentru fiecare dintre acestea existând setări proprii ale controlului tracțiunii, ce se poate și dezactiva.

Ciclistica lui Tiger 850 Sport se bazează pe suspensii de la Marzocchi, atât pe față, cât și pe spate, cu o furcă inversată cu jambe de 45 mm și o cursă de 180 mm și un monoamortizor central cu gaz reglabil manual pe încărcare ce are cursa de 170 mm. Este lăudabil că Triumph păstrează și pe acest model sistemul de frânare Brembo Stylema Monobloc cu patru pistonașe pentru roata de față unde sunt două discuri (ce au un diametru de 320 mm) și pe spate un disc cu un pistonas (de 255 mm). Jantele cu dimensiunile de 19” pe față și 17” pe spate sunt încălțate cu pneuri de 100/90, respectiv 150/70.

Ergonomia poate fi îmbunătățită cu ajutorul șeii reglabile, aceasta având două poziții, una în care e amplasată la 810 mm de sol și alta la 830 mm. Reglabile sunt parbrizul și unghiul ghidonului, în fața căruia e un bord TFT cu diametrul de 5 inch.

Triumph Tiger 850 Sport are o masă de 192 kg fără benzină, rezervorul cu capacitatea de 20 de litri asigură o autonomie de aproximativ 400 km. Se va fabrica în două variante de culoare, roșu (Graphite/Diablo Red) și albastru (Grafite/Caspian Blue) și va fi disponibil la Motoboom din luna februarie 2021 la un preț ce urmează a fi comunicat.

Pentru proaspăt lansatul model există deja o listă de peste 60 de accesorii originale din care clienții își pot alege, de la genți laterale, top box, manșoane încălzite, până la protecții sau cric central.