Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph a lansat Speed Triple 1200 RS, cel mai puternic naked cu trei cilindri din toate timpurile
26 Ian

Triumph a lansat Speed Triple 1200 RS, cel mai puternic naked cu trei cilindri din toate timpurile

Publicat de: Motoboom


Triumph Speed Triple revine anul acesta cu multe transformări aduse motorului, ciclisticii, sistemelor electronice și esteticii. Aflat la cea de-a patra generație, nakedul sportiv cu trei cilindri e mai mare, mai puternic, mai agil și mai avansat tehnologic. Spus pe scurt, e cel mai bun Speed Triple de până acum.

Motorul Euro 5 scoate 180 de cai putere

Iată că experiența dobândită cu dezvoltarea motoarelor pentru Moto 2 a permis inginerilor de la Triumph să reconstruiască și motorul Euro 5 cu trei cilindri prezent acum pe Speed Triple RS: capacitatea cilindrică a crescut de la 1050 cmc la 1160 cmc, puterea a urcat de la 150 de cai la 180 de cai, în timp ce cuplul maxim sare de la 117 Nm (la 7.150 rpm) la 125 Nm (la 9.000 rpm). 

Cu toate că are cilindreea mărită și e mai performant din toate punctele de vedere, acest nou motor e mai compact și cântărește cu 7 kg mai puțin, avantaje care vin la pachet cu plăcerea pilotajului și cu manevrabilitatea. Noul Speed Triple 1200 RS are un raport masă/putere mai bun cu 25% în comparație cu modelul de 1050 cmc și – dacă tot e să comparăm în procente – inerția motorului e mai mică cu 12%, aspect care duce la un comportament mai prompt, mai reactiv și mai dinamic, datorită și noului sistem care asistă schimbarea treptelor de viteză pe urcare și retrogradare Triumph Shift Assist, cu un senzor repoziționat, mai eficient.

Ciclistică modificată

Triumph Speed Triple 1200 RS are o masă cu plinurile făcute de 198 kg, adică e mai ușor cu 10 kg în comparație cu generația precedentă. Pentru a se ajunge la un asemenea rezultat, cadrul a fost în totalitate reproiectat, e mai reactiv, mai ușor, mai precis, masele au fost centralizate. Tehnicienii au luat în calcul și poziția de pilotaj pe care au schimbat-o, acum e mai confortabilă, ghidonul e mai lat cu 13 mm și șaua e amplasată la o înălțime de 830 mm.

Versiunile RS au fost dintotdeauna dotate cu componente ale ciclisticii de cea mai înaltă calitate și nici 1200 RS nu face excepție: suspensiile provin de la Öhlins și au multiple posibilități de reglaj, pe față fiind furca inversată NIX30 cu jambe de 43 mm și pe basculă fiind instalat un monoamortizor TTX36, atât furca, cât și amortizorul central având o cursă de 120 mm.

Frânele Brembo Stylema monobloc cu sistem ABS optimizat pentru viraje cuprind două discuri de 320 mm și au etrierele montate radial, în timp ce pentru roata posterioară e instalat un disc cu diametrul de 220 mm și etrier cu două pistonașe.

Jantele de 17” sunt "încălțate" cu pneuri Metzeler Racetec cu dimensiunile de 120/70 pe față, respectiv 190/55 pentru spate, în timp ce Pirelli Diablo Supercorsa SC2 sunt recomandarea oficială pentru utilizarea pe circuit.

Sisteme electronice de top

Triumph Speed Triple 1200 RS e dotat cu o nouă unitate de măsurare inerțială pe șase axe (IMU) și toate setările se pot observa pe noul ecran TFT color cu diagonala de 5”. Interfața a fost schimbată (poate fi personalizată în două tonuri cromatice), e mai simplă de utilizat și permite pilotului să acceseze din mers un mare număr de informații, sau să modifice parametri precum Controlul Tracțiunii.

My Triumph Connectivity System este dotare de serie, cu acest sistem se conectează telefonul (prin intermediul aplicației My Triumph, care se poate descărca gratuit) și permite navigația cu săgeți indicatoare (turn-by-turn), ascultarea muzicii în cască, vizualizarea apelurilor, mesajelor sau conectarea camerei Go Pro.

Sistemul ABS optimizat pentru viraje e reglabil pe două trepte predefinite (“Road” și “Track”), aceste niveluri de intervenție sunt legate de cele cinci moduri de pilotaj disponibile, dar pilotul le poate și combina diferit, după preferință.

Controlul Tracțiunii este, de asemenea, optimizat pentru viraje, asigură cea mai bună gestiune a aderenței în funcție de cuplul transmis roții și de unghiul de înclinare, se poate regla pe patru niveluri (“Rain”, “Road”, “Sport” și “Track”) sau se poate dezactiva. La fel ca și în cazul sistemului ABS, Controlul Tracțiunii e conectat cu cele cinci moduri de pilotaj, dar setările se pot personaliza.

Cei 180 de cai putere sunt controlați și de noul sistem wheelie-control, reglabil în funcție de modul de pilotaj selectat (Rain, Road, Sport, Track sau Rider). Triumph a echipat Speed Triple RS și cu un sistem de pornire fără cheie, care blochează/deblochează demarorul, bușonul rezervorului și ghidonul, o premieră pentru o motocicletă proiectată la Hinkley. Dotare de serie este și controlul vitezei de croazieră.

Speed Triple 1200 RS este echipat cu lumini cu LED pentru timpul zilei, semnalizatoarele au funcția de a se opri automat, lampa posterioară cu LED urmează codița ascuțită a noului design sportiv. De altfel, caracterul atletic e subliniat și de alte componente: aripa anterioară, blocul optic sau panourile laterale care încadrează partea superioară a motorului.

Noul Triumph Speed Triple 1200 RS 2021 se va fabrica în două variante de culoare, Sapphire Black (negru) cu nuanțe roșii/argintii și  Matt Silver Ice (gri) cu elemente negre/argintii/galbene și va ajunge la distribuitori începând cu luna martie, la un preț ce urmează a fi comunicat.