Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph a lansat Rocket 3 – primele imagini oficiale
01 Aug

Triumph a lansat Rocket 3 – primele imagini oficiale

Publicat de: Motoboom

Modelul exclusivist Rocket Triumph Factory Custom arătat acum câteva luni și care se va fabrica în ediție limitată a fost un preambul, pentru că, în sfârșit, au fost făcute publice imaginile și datele tehnice cu noul Rocket 3 ce va fi pus în vânzare din luna decembrie a acestui an. După 15 ani de la apariția primei generații Rocket, Triumph arată ce a învățat în domeniul cruiserelor performante și ridică ștacheta la noi limite.


Vor fi două versiuni diferite ale noului Rocket 3, R și GT, ambele sunt impunătoare, îndrăznețe și au motorul de 2500cmc cu trei cilindri în linie, cel mai mare motor de pe piață pus pe o motocicletă de serie. Creșterea capacității de la 2300cmc înseamnă și o creștere a cuplului, care e acum de 221Nm, fiind cel mai mare cuplu pe care îl scoate o motocicletă de serie cu motor convențional. În schimb, masa propulsorului a scăzut cu 18kg, se poate tura până la 7000rpm și scoate 165 de cai putere, adică mai mult cu 11%.


Pentru a controla acest motor monstruos a fost instalat un nou pachet electronic ce include Inertial Measurement Unit (IMU) de la Continental, cu ABS pentru viraje și control al tracțiunii care citește unghiul de înclinare al motocicletei. Evident, accelerația este de tip ride-by-wire, cu patru moduri de pilotaj, Road, Rain, Sport și unul ce se poate configura de către utilizator.


Cadrul nou folosește motorul pentru a prelua din sarcini, e mai ușor cu 22 de kg și – împreună cu motorul mai ușor – face ca masa noii motociclete să fie mai mică cu peste 40 de kg față de vechiul Rocket III.


Furca reglabilă Showa cu jambe de 47mm are în partea inferioară etrierele monobloc Brembo Stylema și roțile sunt încălțate cu pneuri Avon Cobra, cel de pe spate cu o lățime impresionantă de 240.


Performanțele sunt completate de multiple dotări precum sistemul de control al pantelor (hill hold control), cruise control, noua generație a ecranelor color TFT (pus pentru prima dată pe noul Scrambler 1200) ce are opțiune pentru conectivitate Bluetooth.


Triumph Rocket 3 R este un naked roadster ce favorizează cu poziția sa pilotajul sportiv, iar Rocket 3 GT îndeamnă la un mers mai relaxat cu un ghidon mai aproape de pilot cu 125mm, scărițe mai avansate și o șa mai coborâtă cu 23mm. GT mai vine cu spătar pentru pasager, un mic parbriz deflector și manșoane încălzite.


Se vor fabrica în culorile negru și gri (Phantom Black și Silver Ice) și există deja o listă imensă de accesorii originale (inclusiv kituri de inspirație), precum portbagaj, genți semirigide, quickshifter/blipper sau conectivitate pentru bord ce include Google Maps.


Triumph Rocket 3 R și Rocket 3 GT se pot comanda la Motoboom la prețuri ce urmează a fi comunicate.