Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph va lansa Tiger 900 Rally și GT
15 Nov

Triumph va lansa Tiger 900 Rally și GT

Publicat de: Motoboom

Cei de la Triumph au anunțat aseară printr-un filmuleț teaser de numai 5 secunde că sunt pe cale să lanseze două noi modele de Tiger. Cu siguranță este vorba de varianta finală a noului motor de 900 cmc, surprins în teste de paparazzi pe coasta Dalmației în Croația, acum câteva luni.


Informațiile oficiale sunt puține până în acest moment. Concret este că vor fi două modele cu același motor: Triumph Tiger 900 Rally și Tiger 900 GT. Asta ar însemna o simplificare binevenită a actualei game Tiger 800 care, cu subdiviziunile ei multiple (XR, XRx, XRx Low, XRt, XCx, XCa), creează de multe ori confuzie chiar și în rândul nostru, cei care le testăm și scriem despre ele. Pe lângă  cei  șase Tigri de 800 cmc, să nu-l uităm pe cel dedicat asfaltului și pilotajului sportiv Tiger 1050 Sport sau gama Tigrilor din categoria 1200, care au, de asemenea, șase variante.


Cele două denumiri, Rally și GT, simple, elocvente și sugestive, cu siguranță că vor fi preferate în locul acronimelor. Probabil Rally va avea roți spițate, o cursă a suspensiilor mai mare, jantă pe față de 21 de inch, iar GT va fi optimizat pentru turism, cu jante din aliaj și roată pe față de 19 inch, sistem de bagaje, parbriz mai înalt și alte dotări ce sporesc confortul la drum lung.


În mod evident, motorul cu trei cilindri este nou, crește capacitatea cilindrică, va îndeplini normele de poluare și de zgomot Euro 5, puterea și cuplul vor fi altele. Vom afla detaliile despre datele tehnice pe data de 3 decembrie, atunci când vom vedea și primele imagini oficiale.