Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triumph 765 Kalex  pentru  Moto 2 – primele imagini
18 Ian

Triumph 765 Kalex pentru Moto 2 – primele imagini

Publicat de: Motoboom

Primele imagini cu Triumph 765 Kalex pentru Moto2.


După cum se știe, din sezonul 2019, motorul Triumph cu trei cilindri de 765 cmc va echipa motocicletele tuturor echipelor din Moto2, realizându-se astfel o trecere mai ușoară pe motocicletele de MotoGP. Din 2010, de când această clasă a fost creată, s-au folosit numai motoare Honda modificate ce propulsau CBR600RR.


Fondată în Bavaria în 2008 de Klaus Hirsekorn și Alex Baumgärtel, Kalex Engineering e o companie specializată în producerea componentelor de înaltă performanță pentru motociclete, profund implicată în Moto2. Piloții din Moto2 folosesc pe motociclete cadre și componente produse de Kalex, inclusiv ultimii cinci campioni mondiali de la această clasă.


“Suntem pe standul de testare cu noul cadru și motor Triumph. Momentan, toate funcționează fără probleme. Folosim un motor standard, la fel este și unitatea de control”, a declarat Alex Baumgärtel, Director General Kalex pentru site-ul Speedweek.com. Motocicleta este în primele stadii ale dezvoltării, anul acesta urmând să intre într-un detaliat program de teste.  


Motorul care va echipa motocicletele Triumph din Moto2 sunt cele folosite pe noul Street Triple. Echipat în trei formule diferite, Street Triple S, Street Triple R și Street Triple RS, poate fi comandat la MotoBoom la un preț ce pleacă de la 8.190 euro (TVA inclus).