Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Top 6 ATV-uri și SSV-uri pentru noroi și drum greu accesibil
07 Mar

Top 6 ATV-uri și SSV-uri pentru noroi și drum greu accesibil

Publicat de: Motoboom

Conducerea unui ATV (All Terrain Vehicle) poate fi distractivă și plină de satisfacții, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii mereu atent la siguranța ta și a celor din jur. Tocmai de aceea, înainte de a descoperi topul pregătit de noi cu cele mai bune 6 ATV-uri și SSV-uri pentru noroi și drum greu accesibil, iată câteva reguli esențiale care ar trebuie respectate de către orice rider cu simț de responsabilitate.

Poartă echipament de protecție mai ales dacă te aflii la bordul unui ATV de noroi! Acesta ar trebui să includă căști de ATV, ochelari de protecție, pantaloni și jachete speciale, mănuși, apărători și încălțăminte robustă. Nu consuma alcool sau alte substanțe toxice! Acestea pot afecta abilitatea ta de a conduce în siguranță și pot crește riscul de accident pe ATV.

Respectă limitele de viteză și regulile de circulație. ATV-urile nu sunt jucării pentru oameni mari, ci vehicule care pot ajunge la viteze care te vor surprinde și pot fi periculoase pentru tine și pentru cei din jurul tău. Păstreaza o distanța de siguranță față de alți conducători atunci când te aventurezi pe drumuri publice sau pe terenuri deschise.

La fel de important este să-ți verifici ATV-ul. Înainte de a începe călătoria, asigură-te că ATV-ul se prezintă într-o stare perfectă de funcționare, fără defecțiuni sau alte probleme tehnice. Așadar, verifică frânele, suspensiile, farurile, starea anvelopelor și nivelul corespunzător de presiune al aerului și alte componente importante pentru siguranța ta, mai ales când îți propui ture hardcore cu modelul tău de ATV pentru noroi.

Ai grijă la tipul traseului pe care rulezi și evită să conduci pe suprafețe accidentate, dacă nu ai experiența și abilitățile necesare de condus în off-road. Terenurile prea abrupte pot fi periculoase pentru tine și ATV-ul tău, mai ales în cazul unei răsturnări neașteptate.

Acestea sunt doar câteva noțiuni de bază pe care trebuie să le urmezi atunci când conduci un ATV. Este important să te informezi și să respecți întotdeauna toate regulile și reglementările pentru a te asigura că ești în siguranță și pentru a evita amenzile sau alte sancțiuni.

Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt cele mai bune ATV-uri și SSV-uri din topul nostru. Majoritatea propunerilor alese sunt modele de ATV Can-Am care, deloc întâmplător, sunt și printre cele mai fiabile și performante ATV-uri existente la ora actuală pe piața vehiculelor de agrement sau cu scop utilitar.

ATV CAN-AM OUTLANDER 650 XMR

Când spui ATV de noroi nu ai cum să începi fără formidabilul Can-Am Outlander 650 XMR. Acest model este special conceput pentru teren mlăștinos, cu radiator repoziționat mai sus pentru a evita înecarea motorului cu apă sau noroi. Este prevăzut cu suspensii optimizate pentru off-road extrem, scărițe de picioare speciale pentru noroi, apărători de noroi, bară de protecție frontală heavy-duty, jante de 12 inch, cauciucuri gândite special pentru teren noroios și troliu puternic cu capacitate de 1588 kg.

Toate acestea, împreună cu puterea motorului Rotax V-twin de 650 cc, suspensiile îmbunătățite, diferențialul față Visco-4Lok și servodirecția DPS, fac din CAN-AM OUTLANDER 650 XMR o alegere perfectă pentru cei care nu se feresc din fața celor mai dificile trasee cu noroi.

ATV CAN-AM Outlander 1000R XMR

Deși continuăm tot cu un model de ATV Outlander, de data asta trecem la categoria grea. Având cele mai puternice motoare din clasa modelelor pentru noroi, CAN-AM Outlander 1000R XMR este capabil să satisfacă cele mai exigente cerințe. Acestea beneficiază de trăsături orientate mai mult spre off-road și de tehnologii ce conferă o manevrabilitate precisă și confort la superlativ.

Versiunea XMR dispune de dotări speciale, precum: puternicul motor 1000R de 91CP, anvelope ITP Cryptid pe 30 de inch, jante aliaj de 14 inch, diferențial față auto-blocabil Visco-4Lok, direcție asistată electronic DPS (Tri-Mode Dynamic Power Steering), amortizoare FOX 1.5 Podium, troliu Warn 3000 (1.588 kg) și protecții suplimentare pentru noroi.

ATV CAN-AM Renegade 1000R XMR

Can Am Renegade XMR deține supremația în sporturile de performanță. Datorita puterii motorului și noului diferențial față blocabil Visco-4Lok, combinate cu un șasiu inovator, modelele Renegade oferă o manevrabilitate și un control excelente, comportându-se foarte bine pe diferite tipuri de terenuri, nu doar pe noroi.

Spre deosebire de celelalte modele ATV standard Renegade, versiunea XMR dispune de dotări care îi permit să iasă învingător din orice tip de provocare. Dintre acestea le vom enumera pe cele mai importante, precum: puternicul motor Rotax V-twin de 976cc cu snorkel, admisie CVT și evacuare relocalizate, diferențial față Visco-4Lok, anvelope ITP Cryptid pe 30 de inch, troliu 1588 kg, bară de protecție față și spate, scut frontal și central din aluminiu, ghidon din aluminiu cu apărători pentru mâini și apărători de noroi, amortizoare FOX 1.5 Podium QS3, direcție asistată electronic DPS (Tri-Mode Dynamic Power Steering).

UTV Can-Am Traxter HD10 XMR

Continuăm topul nostru și cu unul dintre cele mai puternice modele de UTV Can-Am. Noul Traxter HD10 XMR este destinat exclusiv segmentului utilitar, fiind proiectat și dezvoltat pentru a face față celor mai grele sarcini în condiții de traseu dificile. UTV-ul este propulsat de un motor de 976cc, optimizat pentru segmentul utilitar, oferind cel mai mare cuplu din industrie. Cei de la Can-Am au echipat modelele Traxter cu o transmisie cu cutie automată PRO-TORQ cu sistem QRS, ventilată cu debit mare de aer, admisie și evacuare repoziționate și protecție electronică a curelei de transmisie.

Sistemul electronic de asistență la coborârea în pantă, modurile ECO™ / ECO™ Off / Work, anvelopele XPS Swamp Force pe 30 inch, jante din aliaj pe 14 inch, suspensii TTA și amortizoare pe gaz, reprezintă încă o serie de argumente suplimentare ce poziționează acest UTV, în fruntea vehiculelor utilitare de mare putere.

SSV Can-Am Maverick X3 XMR Turbo RR

Can-Am Maverick X3 XMR Turbo RR este o adevărată “bestie” care cere să fie testată la maximum pe orice tip de traseu extrem de off-road. Indiferent de anotimp sau de starea drumurilor, riderii cu sete de cucerire se pot baza cu încredere pe acest model impunător de SSV.

Configurația XMR propune un motor Turbo RR de 200 CP, sistem de monitorizare a centurii, diferenţial faţă Smart-Lok, cutie de viteze automată CVT, roți din aluminiu de 14 inch (35,6 cm), anvelope ITP Cryptid de 30 inch (76,2 cm), bara de protecție față, semi-uși, cârlig de remorcare frontal, scut de protecţie complet HMWPE, troliu de 4.500 lb (2.041 kg), grafică/scaune pachet X, afișaj digital de 7,6 inch (19,3 cm) cu tastatură și semnătură LED Can-Am.

SSV Polaris RZR XP 1000 EPS T1B

Proiectat pentru o experiență off-road extremă, noul SSV Polaris RZR XP 1000 EPS reprezintă combinația ideală de putere și agilitate, oferind cel mai bun control și încrederea că poti cuceri dintr-o singură accelerație, orice tip de teren. Cu o capacitate pentru două persoane, RZR XP 1000 EPS este echipat cu suspensii independente față/spate cu amortizoare Walker Evans reglabile, servo-direcție electronică EPS, jante din aluminiu pe 14 inch și anvelope Maxxis Bighorn pe 29 inch.

Modelul de fabrică vine la pachet cu o serie întreagă de accesorii și opțiuni precum: motor ProStar 1000cc de 110 cp, display C4, turometru, vitezometru, kilometraj, indicator temperatură lichid de răcire, indicator trip, indicator combustibil, ceas, indicator service, ore funcționare, indicator AWD, faruri LED, servodirecție electronică EPS, priză tip brichetă în consolă, scaun reglabil pentru șofer, oglinzi laterale largi, uși integrale, port USB încărcare telefon, tehnologie Lock & Ride de atașare rapidă a accesoriilor, sistem ETC de control electronic al accelerației și multe alte tehnologii, care fac din acest model de la Polaris, un SSV imbatabil în fața oricărori provocări.  

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai performante modele de ATV și SSV perfecte pentru noroi și trasee dificile. Dar indiferent de modelul pe care îl deții, fie că este vorba despre un entry level sau un ATV premium, siguranța va fi mereu pe primul loc. Este foarte important să porți echipament de protecție adecvat atunci când conduci un ATV. Acest tip de vehicul poate atinge viteze ridicate și poate fi dificil de controlat în anumite condiții.

Noi îți oferim echipamente complete, începând de la căști pentru ATV, ochelari de protecție, mănuși, apărători, combinezoane și alte accesorii ATV care să te țină în siguranța în orice fel de condiții, reducând considerabil riscul de rănire în cazul unui accident și protejând împotriva condițiilor meteo extreme. În plus, pe lângă ehipamente, îți punem la dispoziție și un atelier de reparații cu servicii complete și profesionale, un magazin online de piese pentru ATV, alături de toate produsele și accesoriile necesare pentru întreținerea modelului tău.  

Iar dacă vrei și unul dintre modelele din topul de mai sus sau cauți ceva specific pentru preferințele și bugetul tău, te invităm în showroom-ul nostru să vezi cu ohiii tăi, gama completă de ATV-uri, UTV-uri, Quad-uri sau SSV-uri provenite de la cei ma renumiți producători din domeniu. Te așteptăm cu oferte și reduceri de sezon, sfaturi utile, dar și cu programe de finanțare în rate - totul pentru achiziția modelului la care ai visat dintotdeauna!