Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Top 5 ATV-uri pentru iarnă: modele recomandate cu șenile și lamă de zăpadă
12 Feb

Top 5 ATV-uri pentru iarnă: modele recomandate cu șenile și lamă de zăpadă

Publicat de: Motoboom

Iarna aduce atât peisaje înzăpezite și o atmosferă festivă, dar și provocări unice pentru pasionații de aventuri în aer liber. Fie că iubești senzația de viteză și libertatea oferită de plimbările pe munte cu ATV-ul sau vrei să fii pregătit să răspunzi rapid în situații de urgență, noi ne-am propus să explorăm lumea ATV-urilor adaptate la iarnă și să-ți prezentăm care sunt cele mai performante și fiabile cinci modele. Indiferent dacă ești un aventurier experimentat sau un începător entuziast, te invităm să descoperi ce modele de ATV te pot ajuta să faci față cu brio iernii!

1. Can-Am Outlander MAX 1000 XTP T ABS


Can-Am Outlander MAX 1000 XTP T ABS este un vehicul robust și puternic, conceput pentru a face față cu succes condițiilor dificile de iarnă. Echipat cu un motor de 976 cc și un sistem de frânare cu discuri ventilate, acest model se distinge prin performanța și eficiența sa în condiții diverse, înceosebi în zăpadă.
Can-Am Outlander MAX 1000 XTP dispune și de o serie de caracteristici tehnice impresionante. Motorul Rotax 1000 V-twin răcit cu lichid oferă 80 de cai putere, iar cutia de viteze automată asigură o utilizare ușoară și o manevrabilitate excelentă. Înălțimea șei de 877 mm și garda la sol de 279 mm oferă o stabilitate remarcabilă, în timp ce anvelopele Terracross pe jante din aluminiu cu beadlock asigură o aderență excelentă și o oprire sigură.
În plus, acest model dispune de o serie de dotări suplimentare care îl fac și mai atractiv. Printre acestea se numără un display digital multifuncțional cu indicatori de temperatură, dar și patru faruri cu o putere totală de 230 W ce asigură o vizibilitate excelentă în condițiile de înnoptare rapidă specifice iernii.

2. Can-Am Outlander 1000R XMR


Un alt model Can-Am ce se distinge printr-o serie de caracteristici tehnice impresionante este Outlander 1000R XMR. Cu un motor Rotax de 976 cc și o putere de 91 CP, acest ATV oferă performanțe excepționale pe suprafețe acoperite de zăpadă. Transmisia pe cardan și cutia automată CVT extra low favorizează o conducere fluidă și rapidă, în timp ce frânele cu discuri ventilate de 214 mm asigură o oprire sigură și eficientă. În plus, ATV-ul are o greutate de 459 kg, cu 50 de kg mai mult decât modelul anterior, pentru a oferi o stabilitate excelentă pe teren.
Dacă optezi pentru această variantă, te vei putea bucura de experiențe cu adevărat reușite în zăpadă. Manevrabilitatea excelentă, confortul oferit de scaunul bine conturat și zgomotul minim al motorului fac din acest model o alegere excelentă pentru orice pasionat de ATV-uri!

3. Can-Am Outlander MAX 1000R DPS


Tot din gama Can-Am poți încerca și Outlander MAX 1000R DPS, un ATV puternic, echipat cu același motor Rotax V-twin de 976 cc ce dezvoltă 91 de cai putere. Spre deosebire de modelul anterior, însă, această variantă poate transporta cu succes două persoane, fie că este vorba de agrement sau de rezolvarea anumitor sarcini pe trasee dificile.
Dimensiunile generoase ale acestui model, înălțimea șeii de 877 mm și garda la sol de 279 mm, împreună cu anvelopele Terracross, fac din acest ATV o alegere adecvată pentru terenuri accidentate. Sistemul de frânare cu două discuri ventilate pe față și unul singur pe spate, împreună cu suspensia dublă în față și suspensia independentă Torsional Trailing (TTI) în spate, garantează o manevrabilitate excelentă și un control deplin.
În ceea ce privește performanțele pe timp de iarnă, ATV-ul Can-Am Outlander MAX 1000R DPS este perfect adaptat pentru a face față condițiilor meteorologice extreme. Acest model se poate manevra cu ușurință pe zăpadă sau gheață, iar rezervorul său de 20,5 L asigură o autonomie optimă, chiar și în condiții de temperaturi scăzute.

4. Polaris Sportsman Touring XP 1000 EPS L7E


Dacă iubești plimbările prin zăpadă cu ATV-ul, trebuie să iei în considerate și modelul Polaris Sportsman Touring XP 1000 EPS L7E! Acesta vine echipat cu un motor ProStar 952 ce asigură o putere de 78.7 CP pentru a face față terenurilor dificile pe timp de iarnă. Cu o greutate de 426 kg și o gardă la sol de 285 mm, acest ATV se descurcă excelent pe teren accidentat și înzăpezit.
În ceea ce privește performanța și manevrabilitatea în condiții de iarnă, Polaris Sportsman Touring XP 1000 EPS L7E se comportă foarte bine pe zăpadă și gheață. Acesta gestionează bine terenurile grele și este eficient chiar și la temperaturi scăzute, datorită sistemului său de răcire cu lichid. În plus, sistemul de control electronic al accelerației și sistemul de asistență la coborârea în pantă îmbunătățesc performanța modelului în condiții de iarnă.

5. CFMOTO CFORCE 1000 X10 EPS T3


Pentru călătoriile în condiții de iarnă, un model excelent este și CFORCE 1000 X10 EPS T3 de la CF MOTO. Acesta are o capacitate cilindrică de 963 cc și o putere de 90 CP, cu 16% mai mult decât generațiile anterioare! Ca urmare, acest ATV este alegerea ideală dacă ți-ai propus să înfrunți trasee off-road dificile.
Fiabilitatea și durabilitatea acestui model sunt asigurate de calitatea materialelor folosite și de designul robust. Datorită chiulasei întărite și a arborilor cu came optimizați, noul motor favorizează gestionarea ușoară a terenurilor dificile, cum ar fi zăpada adâncă sau gheața.
Acest model măsoară 2445 x 1282 x 1465 mm și are o gardă la sol de 305 mm pentru un confort sporit în timpul utilizării, dar și o eficiență optimă. Prin combinația de putere, durabilitate și funcționalitate pe care o oferă, CFORCE 1000 X10 EPS T3 este alegerea ideală în sezonul rece!

Recomandări pentru conducerea ATV-ului pe timp de iarnă

Iarna poate fi o adevărată provocare, deoarece necesită atât o pregătire corespunzătoare a vehiculului, cât și a ta, ca șofer. În funcție de condițiile meteo, utilizarea șenilelor în locul roților poate oferi o tracțiune mai bună pe zăpadă și gheață. Șenilele BRP Can-Am Apache 360 Track System sunt unele dintre cele mai performante modele existente pe piață și se pot instala rapid pe diverse modele G2, G2S sau G2L.
Dacă ai nevoie să cureți drumul, echipează-ți ATV-ul cu o lamă de zăpadă care să permită continuarea fără probleme a activităților pe care ți le-ai planificat în exterior. Foarte importantă este verificarea și întreținerea regulată a frânelor pentru a preveni înghețul, care poate compromite funcționarea corectă a acestora. De asemenea, anvelopele potrivite pentru zăpadă și gheață, cu un profil adecvat, pot îmbunătăți aderența și stabilitatea.
În general, este recomandat să păstrezi o viteză redusă și o distanță de siguranță adecvată, și, de asemenea, să eviți accelerarea sau frânarea bruscă pe drumuri alunecoase. Verifică prognoza meteo înainte de a pleca, folosește echipament potrivit pentru condițiile de iarnă și asigură-te că ai la îndemână o trusă de prim ajutor, pentru orice eventualitate!
Așadar, fie că ești în căutarea vehiculului ideal pentru plimbări montane pe timp de iarnă sau a unei soluții eficiente pentru a-ți deszăpezi proprietatea, aceste ATV-uri, echipate cu șenile sau cu o lamă de zăpadă, îți oferă soluția potrivită! Alege dintre modelele pe care ți le-am prezentat sau cere un sfat personalizat de la experții Motoboom și fii pregătit să faci față provocărilor iernii, indiferent care sunt acestea!