Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Toby Price este câștigătorul Raliului Dakar 2019
18 Ian

Toby Price este câștigătorul Raliului Dakar 2019

Publicat de: Motoboom

Situația în Raliul Dakar a rămas incertă până în ultima etapă. Australianul Toby Price a reușit să termine primul, după ce rivalul său Pablo Quintanilla a suferit o căzătură în încercarea de a-l prinde din urmă. Este a doua oară pentru Price când câștigă acest concurs, el concurând și cu o fractură proaspătă la încheietura mâinii drepte.


Această victorie aduce un nou titlu și celor de la KTM, din 2001 firma austriacă fiind permanent pe cea mai înaltă poziție a podiumului la final. De altfel, la această ediție, primele trei locuri au fost ocupate de cei care au pilotat motocicletele portocalii, alături de Price fiind Matthias Walkner și Sam Sunderland (toți de la Red Bull KTM Factory Team). Locurile patru și cinci au revenit piloților Pablo Quintanilla și Andrew Short de la Husqvarna (brand deținut tot de KTM).

România a fost reprezentată de Mani Gyenes, care a fost nevoit să abandoneze în cea de-a opta etapă. “Am incercat imposibilul si eram deja foarte aproape sa fac sa devina realitate ce mi-am propus. Etapa 8 din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start in care 80% din motociclisti am pornit dupa 10 masini si 5 camioane si a fost extrem de greu in urme si praf. Dupa wp 1 am cazut, s-a avariat sistemul de navigatie si impactul a fost dur pentru bratul drept in care am tija. Am incercat sa mai merg si dupa 10 km a trebuit sa ma opresc pt ca nu mai puteam tine mana pe ghidon. Am stat zeci de minute sa vad daca pot continua, insa in cele din urma a trebuit sa chem elicopterul. Voi reveni anul viitor in Dakar mult mai puternic si mai motivat!”, a declarat Mani.