Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
THE KING IS BACK!
13 Oct

THE KING IS BACK!

Publicat de: Motoboom

Au trecut trei decenii de la nașterea seriei GSX-R și 15 ani de la apariția primului GSX-R 1000, model care practic a redefinit categoria Supersport. Acum, în 2016 pornește la drum cea de a șasea generație GSX-R1000, vocația lui fiind una clară: recucerirea titlului King of Sportbikes.

 

Este cel mai puternic și rapid GSX-R din toate timpurile, fiind și cel mai compact, manevrabil și aerodinamic GSX-R1000 dotat cu cel mai performant pachet electronic de până acum. Un GSX-R revoluționar, construit cu încorporarea a treizeci de ani experiențe acumulate în campionatele de Superbike, Superstock și Anduranță, la care s-au adăugat cele mai noi tehnologii și know how dezvoltat în categoria MotoGP.

 

Principala noutate e dată de motor. E pentru prima dată în această categorie când un constructor folosește distribuția variabilă a supapelor Variable Valve Timing (VVT). Pinionul axei cu came pentru admisie ascunde un mecanism ingenios: 12 bile de metal, amplasate în 12 nuturi. Acest sistem rotește axa cu came întârziind deschiderea camelor la turații înalte folosind exclusiv energie centrifugală. O soluție simplă, fiabilă și care oferă o putere maximă la turație mare fără a compromite cuplul oferit la ture joase.

 

Electronica noului GSX-R1000 se compune din modulul de controlul electronic al propulsorului și modulul de control ABS de cea mai nouă generație. Pentru ABS în poziție înclinată și sistemul de control al tracțiunii s-a integrat senzorul IMU (Inertial Measurement Unit).

 

Noul GSX-R1000 este dotat cu sistem de control al tracțiunii denumit Motion Track TCS cu 10 trepte de setări, in funcție de preferințele pilotului sau condițiile de aderență.

 

Seria limitată GSX-R1000R vine dotată cu Suzuki Racing Quickshifter, care permite selectarea unei trepte superioare sau inferioare fără acționarea ambreiajului.

 

În ceea ce privește suspensiile, noul GSX-R1000 sosește cu cea mai nouă generație a furcii Showa BFF® (Balance Free Front Fork), iar sistemul de franare este asigurat de Brembo.

 

La capitolul update-uri pentru 2017, noul GSX dispune de sistem de lumini cu tehnologie LED si bord cu display LCD.