Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki va lansa noua Hayabusa săptămâna viitoare
28 Ian

Suzuki va lansa noua Hayabusa săptămâna viitoare

Publicat de: Motoboom

În 2018, după aproape două decenii în care și-a construit o aură de legendă ca fiind cea mai rapidă motocicletă de serie de pe planetă (versiunea din 1999 atingea 312 km la oră, ulterior viteza maximă a fost limitată la 300 km/h), Suzuki GSX1300R Hayabusa a fost retrasă de la vânzare. În Europa, standardele privind emisiile nu au mai permis omologarea motorului.

Pasionații de viteze extreme au motive de bucurie: după câteva zvonuri referitoare la revenirea acestui model în catalogul de la Suzuki, iată acum și confirmarea oficială odată cu un prim filmuleț teaser difuzat pe canalul YouTube european al producătorului nipon. Nu se spune deocamdată că este vorba despre Hayabusa, dar carenele și bordul se văd clar. Mai mult decât atât, lansarea nu este programată într-un viitor îndepăprtat, ci pe data de 5 februarie, adică săptămâna viitoare.

Până acum nu se cunoaște niciun detaliu tehnic despre noua Hayabusa, însă e de așteptat ca Suzuki să fi mărit capacitatea cilindrică pentru a putea ține pasul cu concurența. Pe nostalgici și pe puriști îi va încânta că în locul unui ecran TFT color devenit standard pe majoritatea noilor motociclete, pe bord se văd două cadrane clasice pentru turometru și vitezometru. Ce putere va scoate, va fi dotată cu noile sisteme electronice avansate, sau pur și simplu va fi doar un facelift al carenajului și o modernizare a motorului pentru a îndeplini normele Euro 5? Vom afla toate răspunsurile vineri, pe 5 februarie.Sursa: Suzuki