Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Recursion va intra in productie
08 Ian

Suzuki Recursion va intra in productie

Publicat de: Motoboom

O publicatie din Japonia sustine ca cei de la Suzuki vor baga in productie conceptul Recursion, prezentat pentru prima data in toamna anului 2013 la salonul moto de la Tokyo. Pentru cei care nu stiu inca, Suzuki Recursion este un concept (deocamdata) de motocicleta propulsata de un motor de clasa medie supra-alimentat.


Acest proiect a plecat de la ideea construirii unei motociclete de clasa medie si extrem de agila, insa cu o putere destul de mare oferita de motorul turbo. Astfel, noua motocicleta Suzuki ar putea fi propulsata de un motor cu doi cilindri supra-alimentat, cu o capacitate de 588 cc, care dezvolta o putere in jurul valorii de 100 cp si un cuplu maxim de 100 Nm la 4.500 rpm.


Puterea de care beneficiaza Suzuki Recursion se apropie de cea a super-sportivelor cu motoare in patru cilindri, insa cu avantajele economice ale unui motor de clasa medie cu un consum redus de combustibil. Se pare ca tendinta catre motoare supra-alimentate, foarte in voga in lumea auto, incepe sa prinda contur si in domeniul vehiculelor motorizate pe doua roti.


Astfel, cei de la Suzuki le urmeaza exemplul rivalilor de la Kawasaki care au lansat in aceasta toamna primele motociclete de pe piata propulsate de motoare supra-alimentate. Este vorba despre modelele Kawasaki Ninja H2 si Ninja H2R, care au facut deja senzatie in lumea moto datorita puterii acestora si a design-ului futuristic.


Suzuki Recursion va beneficia de un design in stilul “neo cafe racer”, asemanator cu vechiul model Suzuki Katana, esapament underslung, furca inversata pe fata si bascula mono-brat pe spate. Potrivit constructorului, noul model va fi ideal atat pentru strazile aglomerate din oras, fiind foarte usor manevrabil cat si pentru un condus mai sportiv pe autostrada unde isi poate arata cei peste 100 cp.