Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Katana vine la MotoBoom pentru ride-test
30 Mai

Suzuki Katana vine la MotoBoom pentru ride-test

Publicat de: Motoboom

În 1981, Suzuki Katana ieșea pe piață și devenea instantaneu o legendă printre motocicliști. Stilul, designului tăios și performanțele de superbike au cucerit inimile și au stârnit un val de entuziasm general.


Iată că în 2019, Suzuki readuce numele de Katana în actualitate și promite că noul model răspunde tuturor așteptărilor pe care le-ar putea avea un motociclist experimentat de la un naked sportiv modern. Începând cu 20 iunie, acest model e disponibil pentru ride-test la MotoBoom.


Noua Katana nu este o replică a originalului, deoarece numai aspectul a fost inspirat din liniile anilor ’80, fapt vizibil în special în zona frontală. Partea tehnică se bazează pe GSX-S1000, lucrându-se la ergonomie. Motorul e reglat puțin diferit, astfel încât să fie un echilibru perfect între confort și sportivitate.

 

Propulsată de același motor utilizat pe GSX-R1000 K5, generația GSX-R între 2005 și 2008, Katana este ideală pentru intențiile unui streetfighter. Motorul produce 150 de cai putere, iar admisia și evacuarea au fost proiectate pentru sunet incitant, performanțe sporite și consum redus. Cadrul de aluminiu cântărește cât cel de pe actualul GSX-R1000, iar furca inversată KYB cu jambe de 43mm are multiple posibilități de reglaj, la fel ca și amortizorul central. Tot de pe actualul GSX-R1000 este preluat și sistemul de frânare monobloc Brembo montat radial cu discuri de 310mm și patru pistonașe.


Nu lipsesc sistemele ce fac pilotajul sigur și plăcut: ABS compact și ușor, de la Bosch, care monitorizează roata de 50 de ori pe rotație, Low RPM assist (ajustează automat turația motorului în cazul manevrelor la viteză mică), control al tracțiunii cu trei trepte, trei moduri de pilotaj (Sport, Street, Rain), Suzuki Easy Start System (pornește motorul la o scurtă apăsare a butonului de start), luminile sunt cu LED, bord cu display color LCD și informații complete, inclusiv cu funcția “peak-hold” ce arată turația maximă, util în cazul retrogradărilor în treaptă inferioară de viteză.


Suzuki Katana costă 12.290 euro (TVA inclus) și se poate comanda la MotoBoom.