Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Hayabusa Turbo – motor cu 650 de cai putere
18 Mar

Suzuki Hayabusa Turbo – motor cu 650 de cai putere

Publicat de: Motoboom

Nu, nu este vorba despre noua generație Suzuki Hayabusa, despre care zvonurile spun că va ieși pe piață anul viitor. Este un exemplar unic, cea mai puternică și cea mai rapidă Hayabusa construită vreodată. Și este și de vânzare.


Cifrele te fac să te întrebi dacă o asemenea motocicletă Suzuki există cu adevărat: motorul scoate o putere de 650 de cai și poate atinge o viteză maximă de 424 km/h. Prețul? 34.000 euro.


A fost nevoie de 17.250 de ore de muncă (aproximativ doi ani) pentru realizarea acestei opere de artă, o creație a lui Mick Ellis și a soției sale Becci, care deține recordul feminin pentru viteză pe două roți. Motocicleta a fost dezvoltată în colaborare cu BDR Performance. Motorul GSX1300R cu patru cilindri e cuplat la un turbocompresor Garrett GT35, o altă cutie de viteze, noi injectoare Bosch 1000 și alte elemente cruciale reproiectate: pistoane Weisco, biele Carrillo, vilbrochen balansat Alex Macfadzean, ambreiaj Upperton, gură de admisie reproiectată, pompa de benzina Bosch 044, filtru de ulei special, arcuri la supape heavy-duty, supape forjate dintr-o singură bucată, unitate electronică MoTeC M400 ECU, bord Motec CL3, instalația electrică refăcută, evacuări BDR. 


Cadrul și subcadrul sunt standard de la Hayabusa, geometria ghidonului a fost modificată de John Warrington Motorcycles, discurile de frână și etrierele sunt PFM, bascula e mai lungă cu 4 inch decât cea standard și e fabricată de Graham Sykes Performance Engineering, are un amortizor central Nitron, lanț de transmisie special pentru cursele drag de la EK, carenele sunt cele standard, dar au fost scoase farul și semnalizările, șaua e aftemarket și folosește benzină cu cifra octanică 119.

 


Sursa: Becci Ellis