Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Hayabusa Euro 5 va avea distribuție variabilă
19 Apr

Suzuki Hayabusa Euro 5 va avea distribuție variabilă

Publicat de: Motoboom

Conform ziariștilor niponi de la Young Machine, cei de la Suzuki vor prezenta în curând o nouă generație Hayabusa. Ar fi o celebrare, întrucât în acest an se împlinesc două decenii de când prima versiune ieșea pe piață – retrasă din fabricație din cauza implementării normelor anti-poluare.

  

Hayabusa din 1999 era la vremea respectivă cea mai rapidă motocicletă, atingând 312km/h. Pentru că în anii următori viteza maximă a fost limitată, acele variante sunt căutate și în prezent de către colecționari. Rămâne de văzut dacă viitorul model va avea aceleași performanțe, ținând cont de faptul că trebuie să se conformeze stringentelor norme de zgomot și poluare Euro 5.

  

Ceea ce e sigur în acest moment este faptul că noul model va avea tot patru cilindri în linie, o capacitate cilindrică de aproximativ 1400 cmc și distribuție variabilă - adică supapele nu se deschid/închid la distanță/timp fixe, ci acești parametri variază în funcție de turația motorului. Se pare că s-a renunțat la ideea unui motor supraalimentat.

 

Un zvon afirmă că viitorul model nu s-ar mai numi Hayabusa, ci GSX-R 1400 Falcon. E de așteptat ca Suzuki să prezinte acest model la unul din saloanele moto din toamnă.

  

Sursa: Young Machine