Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Hayabusa – clipul video premergător lansării oficiale
03 Feb

Suzuki Hayabusa – clipul video premergător lansării oficiale

Publicat de: Motoboom

Vineri, pe 5 februarie, Suzuki va prezenta toate modelele noi în cadrul unui târg virtual. Dar clipul viitoarei Hayabusa s-a „scurs” înaintea lansării oficiale și a ajuns deja pe YouTube.

În ultima perioadă, producătorul din Hamamatsu nu a arătat lucruri inovatoare. Câteva culori noi pentru modelele din gama deja existentă, unele motociclete au trecut la motor Euro 5, altele nu vor mai figura în oferta viitoare.

Totuși, Suzuki a devenit campion mondial anul trecut în Moto GP și aniversează 100 de ani de la înființare. Sunt premisele care obligă constructorul nipon să ne arate ceva deosebit și zvonurile despre un succesor al venerabilului SV 650 care să aibă doi cilindri în paralel (poate chiar și cu supraalimentare) sau despre o noua Hayabusa care să recâștige faima care i-a consacrat numele au tot circulat pe site-urile de specialitate. Însă SV 650 a rămas și în 2021 la fel, doar motorul a fost trecut la normele Euro 5, iar detaliile despre viitoarea Hayabusa le vom afla săptămâna aceasta.

Ce așteptări sunt de la noua Hayabusa pentru a se ridica la înălțimea legendei? În primul rând, motorul, dacă nu folosește un compresor și rămâne tot aspirat, ar trebui să aibă cilindreea mărită. Asta ar duce și la mase mai mari, iar vechea variantă era depășită pentru că -deși puternică și stabilă la viteze mari – se mișca greoi la schimbările de direcție. O altă variantă (cea mai probabilă) ar fi ca și pe Hayabusa să se implementeze sistemul cu distribuție variabilă a supapelor ca la motorul de pe GSX-R 1000, soluție preluată din modelul pentru MotoGP.

Din clipul video reiese clar că va avea IMU, cu un ecran interesant între cele două cadrane analog (raritate în 2021!) ce arată unghiurile de înclinare, modurile de pilotaj (aici se va păstra catalogarea cu litere A, B, C și U – pentru User), hărți ale puterii reglabile, ambreiaj hidraulic, control al tracțiunii pe multe trepte, sistem anti-wheelie cu niveluri ajustabile, frână de motor reglabilă sau quickshifter reglabil. Tot din videoclip vedem că vitezometrul este gradat până la 300 km/h, dar când acul ajunge la viteza respectivă, turometrul mai are încă 1000 rpm până la zona roșie. 

 

Sursa: YouTube