Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki GSX-S1000 revine anul acesta cu mai multe modificări
07 Apr

Suzuki GSX-S1000 revine anul acesta cu mai multe modificări

Publicat de: Motoboom

Cu un prim filmuleț teaser, cei de la Suzuki anunță că sunt gata cu restilizarea nakedului GSX-S1000. Motocicleta va fi prezentată online la sfârșitul acestei luni.

Suzuki GSX-S1000 a fost renovat, mai multe schimbări semnificative au fost aduse aspectului, motorului și sistemelor electronice. Deși filmulețul teaser este scurt, câteva detalii se pot observa: au apărut și la Suzuki acele aripioare laterale amplasate între rezervor și radiator care au rolul de a stabiliza motocicleta la viteze mari. Masca frontală hexagonală include noile faruri cu LED suprapuse, e de așteptat ca mai multe elemente ale designului (precum lampa posterioară) să fie preluate de la noua Hayabusa, forma rezervorului pare să fie alta.

O mare necunoscută o reprezintă motorul. Suzuki folosea la GSX-S1000, GSX-S1000F și la Katana propulsorul de la legendarul GSX-R1000 K5 (fabricat între 2005 și 2008), apreciat pentru cursa lungă (și alezaj mai mic) care produce cuplu mai bun în zona turațiilor medii. Noul GSX-S1000 va avea același motor (cu câteva modificări), sau - în sfârșit – va beneficia de tehnologia cu distribuție variabilă de la actualul GSX-R1000?

Un alt capitol la care nakedul Suzuki (dar și versiunea carenată GSX-S1000F) avea de recuperat pentru a fi competitiv în comparație cu rivalii din clasă e cel al sistemelor electronice de asistență și control. Oferit la un preț la incredibil de mic (GSX-S1000 M) e acum în ofertă la Motoboom la 10290 euro), nakedul de la Suzuki se poziționa pe piață atipic: deși are un motor de 1000 cmc, costul e comparativ cu cel al motocicletelor din clasa medie. Asta pentru că îi lipseau modurile de pilotaj sau IMU cu ABS și TC pentru viraje.

26 aprilie este data când Suzuki ne va face publice toate datele despre noul GSX-S1000 2021.


Sursa: Suzuki