Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki GSX-R 30th Anniversary
14 Iul

Suzuki GSX-R 30th Anniversary

Publicat de: Motoboom

Cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei la MotoGP, desfasurat weekend-ul trecut pe circuitul Sachsenring, constructorul japonez Suzuki a prezentat o editie aniversara pentru modelele din gama sport GSX-R. La eveniment au fost prezenti si cei doi piloti de uzina ai team-ului japonez, Aleix Esparagaro si Maverick Vinales, care au pilotat prototipul pentru MotoGP, GSX-RR, avand aceeasi schema speciala de culori care marcheaza ce de-a 30-a aniversare pentru motocicletele Suzuki GSX-R.


Dupa cum ne spune si numele, Suzuki GSX-R 30th Anniversary, japonezii celebreaza in acest an 30 de ani de la lansarea primului model din seria GSX-R iar pentru a marca acest moment, acestia au prezentat o schema speciala de culori pentru modelele din gama sport: GSX-R600, GSX-R750 si GSX-R1000. Noul design Suzuki 30th Anniversary este asemanator cu cel al primului model, GSX-R750, lansat in 1985.


Prezent la ceremonia de lansare a modelelor aniversare Suzuki GSX-R 30th Anniversary, celebrul pilot Kevin Schwantz a declarat: „Pentru mine, Suzuki GSX-R reprezinta definitia motocicletei sport. Odata cu lansarea pe piata a primului model GSX-R cei de la Suzuki au revolutionat acest segment de piata iar de atunci au imbunatatit in continuu aceasta super-motocicleta.” Kevin Schwantz este primul pilot care a concurat pe Suzuki GSX-R750 in anul 1985, in cadrul cursei de anduranta Suzuka 8-Hour.


De-a lungul celor 30 de ani de istorie, motocicletele Suzuki GSX-R s-au vandut in peste 1 milion de unitati in intreaga lume, fiind un model de referinta al constructorului japonez Suzuki. Cele trei versiuni aniversare, GSX-R600, GSX-R750 si GSX-R1000 vor fi disponibile in curand la dealerii Suzuki din intreaga lume, inclusiv la Motoboom, dealer oficial Suzuki in Romania.