Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki are o versiune GSX-R1000R în culorile din MotoGP
07 Apr

Suzuki are o versiune GSX-R1000R în culorile din MotoGP

Publicat de: Motoboom

Actualul model Suzuki GSX-R1000R ar trebui să fie vândut până la începutul anului 2021, iar pentru a impulsiona vânzările în această perioadă producătorul propune și o variantă coloristică folosită în MotoGP, într-o schemă grafică “race replica”. Anul viitor se vor vinde numai motociclete cu motor ce îndeplinesc normele Euro 5, multe modele actuale vor fi scoase din producție și vor fi vândute la prețuri cu discount semnificativ. Așadar, dacă vă gândiți la o motocicletă nouă ar trebui să urmăriți ofertele concesionarilor.


Suzuki GSX-R1000R a fost îmbunătățit în 2020 cu scopul declarat de a recâștiga titlul de “rege al motocicletelor sport”. Modificările nu se văd prea mult la nivel estetic. Cu toate că a fost optimizat în tunelul aerodinamic pentru forme cursive nu a adoptat încă aripioare, dar sub carene sunt schimbări semnificative, atât la motor, cât și la pachetul sistemelor electronice. Suzuki a preluat sistemul de distribuție variabilă a supapelor VVT de pe motocicleta GSX-RR din MotoGP, l-a adaptat pentru GSX-R1000 și - spre deosebire de concurența de la BMW sau Honda - acest sistem e pur mecanic, fără intervenții electronice, exact așa cum prevăd reglementările din MotoGP.


Pachetul electronic este impresionant: unitatea de control a motorului ECM citește instantaneu datele de la sistemul de măsurare a inerției pe șase direcții IMU pentru a modula Motion Track Traction Control (selectabil în zece trepte) și a interveni în consecință. Același sistem monitorizează și ABS-ul. Cu Suzuki Drive Mode Selector sunt la dispoziție mai multe moduri de pilotaj: Easy-Start pornește motorul cu o foarte scurtă apăsare pe butonul demarorului, Low-RPM Assist ajută la plecările de pe loc atunci când motorul nu este turat corespunzător, Suzuki Launch Control System controlează puterea la plecările de la start. Când pilotul se concentrează doar la ambreiaj, există quickshifter pe cutia de viteze atât pentru urcarea treptelor cât și pentru retrogradare fără atingerea ambreiajului.


Suzuki GSX-R1000R se găsește acum la Motoboom la un preț de 15.990 euro.