Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki aniversează 100 de ani
16 Mar

Suzuki aniversează 100 de ani

Publicat de: Motoboom

Suzuki Motor Corporation a împlinit pe 15 martie un secol de existență. Istoria datează din 1909, când Michio Suzuki a fondat Suzuki Loom Works, o companie care a început cu războaie de țesut și a trecut, cu timpul, la producerea de motociclete, automobile, motoare de barcă, ATV-uri și altele. În 1954 firma și-a schimbat denumirea în Suzuki Motor Co., Ltd, odată cu lansarea mașinii Suzulight, iar din 1990 se numește „Suzuki Motor Corporation”.


Suzuki face parte din așa numitul grup „Big Four” din Japonia, alături de Honda, Yamaha și Kawasaki. Din 1952 fabrică motociclete, de la cele pentru off-road care au obținut titluri mondiale, până la cele pentru asfalt sau concursuri pe circuit (legendara serie GSX-R).


Comunicatul pentru presă semnat de Osamu Suzuki, director Suzuki Motor Corporation, spune că „toți membrii Suzuki Motor Corporation consideră împlinirea unui secol de existență de la înființare o piatră de hotar și un motiv pentru a reafirma filosofia noastră – concentrați pe dorințele clienților. Marcăm, totodată, începutul noului secol și suntem determinați să oferim performanțe într-un an atât de important”.


Toată gama motocicletelor Suzuki se găsește la Motoboom, multe dintre modele având prețuri promoționale.


Sursa: Suzuki