Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ski-Doo - snowmobile cu motoare electrice în viitorul apropiat
22 Dec

Ski-Doo - snowmobile cu motoare electrice în viitorul apropiat

Publicat de: Motoboom

Timpul în care vom vorbi despre motoare în termeni de kilowați, amperaj și voltaj (în loc să ne referim la caii putere și benzina fără plumb), este foarte aproape, iar snowmobilele – având în vedere că se utilizează într-un mediu unde noxele și poluarea fonică afectează mediul – vor beneficia rapid de aceste schimbări tehnologice devenind snowmobile electrice. Una din companiile emblematice în acest domeniu a făcut recent un anunț oficial.


Este vorba despre Bombardier Recreational Products (BRP), ce produce – printre altele – snowmobilele Ski-Doo. În paralel cu motoarele cu combustie internă se vor construi și vehicule electrice echipate cu noul  Rotax Thunder.


BRP se aliniază noilor tendințe și dorințelor clienților”, a declarat José Boisjoli, director general. “Odată cu introducerea snowmobilelor cu motoare electrice care nu poluează și nu fac zgomot, vom explora noi piețe. Există o mare cerere pentru aceste snowmobile cu motoare electrice și lucrăm intens pentru a dezvolta tehnologia astfel încât acestea să aibă autonomia și fiabilitatea consacrată de numele Rotax. Acest nou motor e un punct de cotitură și suntem foarte entuziasmați să facem primii noștri pași în lumea vehiculelor electrice”.


Câteva date ale noului motor Rotax Thunder:
baterie litiu-ion cu o capacitate de 2.5 kWh,
• o putere maximă de 20 kW și un cuplu de 46 Nm.


Utilizat pe un cart, motorul e capabil de o viteză maximă de 130km/h și accelerează de la 0 la 100km în 3,5 secunde.

Aceste snowmobile electrice vor fi disponibile si pe site-ul Motoboom.