Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Sistemele de frânare J.Juan fac parte acum din grupul Brembo
05 Mai

Sistemele de frânare J.Juan fac parte acum din grupul Brembo

Publicat de: Motoboom

Italienii de la Brembo au cumpărat 100% din acțiunile fabricantului spaniol de sisteme de frânare J.Juan. Tranzacția este estimată la 73 milioane de euro.

J.Juan construiește de peste 55 de ani sisteme de frânare pentru autovehicule și motociclete, are două fabrici în Spania, una în China, producând etriere, pompe de frână, discuri și furtunuri. Numele nu are o rezonanță atât de mare în lumea moto, dar anumite modele de la Triumph au fost echipate cu sistemele de frânare J.Juan, iar în prezent sunt alegerea celor care construiesc motocicletele electrice Zero.

Brembo urmărește cu această tranzacție să se extindă mai mult la nivel global, dar mai există un interes: J.Juan este un mare producător de furtunașe de frână. În acest fel, Brembo va putea oferi sistemele complete de frânare și scutește ani de cercetare și dezvoltare, plus costurile implicate de proces.

Alberto Bombassei, Președintele Brembo a declarat: “Suntem bucuroși să urăm celor de la J.Juan un bun venit în Brembo Group. Această tranzacție face parte din strategia noastră globală și vine după ce am cumpărat în compania SBS Friction din Danemarca. Contimăm să investim cu scopul de a face mai puternică afacerea în domeniul moto.”

José Luis Juan, Director General J.Juan completează: “Suntem mândri să facem parte din acest grup, devenind astfel o companie mai puternică, să ne dezvoltăm din punct de vedere profesional, aducând beneficiu clienților.”

Tranzacția nu a fost perfectată în totalitate, se așteaptă decizia autorităților pentru a se verifica dacă aceasta respectă legislația antitrust.Sursa: Visordown