Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
SilentHawk – motocicleta hibridă folosită de forțele speciale
19 Apr

SilentHawk – motocicleta hibridă folosită de forțele speciale

Publicat de: Motoboom

Armata americană are o organizație numită SOCOM (Special Operations Command) din care fac parte trupele speciale precum SeAL, Beretele Verzi, Delta Force, salvatorii sau rangerii, unități de elită specializate în activități periculoase, ținute de multe ori departe de ochii publicului. Pentru a-și duce misiunile cu succes până la capăt, acești soldați au nevoie de echipamente deosebite. Un astfel de echipament e și noua motocicleta hibridă SilentHawk, model care a intrat de curând în dotarea lor.


SilentHawk e produsă de Logos Technologies, o companie ce iși are sediul în Fairfax, Virginia, și care produce lucruri interesante precum lasere de mare putere, senzori de dimensiuni foarte mici sau motoare hibrid pentru industria de apărare. În februarie 2014, cei de la Logos au fost premiați cu un grant pentru a dezvolta o motocicleta hibridă, cu motor electric, dar și cu combustie internă. Cercetările și testele au început imediat, s-au asociat în acest proiect cu cei de la firma Alta, iar prototipul a fost gata în 2016.


Cadrul și multe alte componente de pe SilentHawk provin de la Alta Redshift, inclusiv motorul electric. Au adăugat un sistem ce permite încărcarea acumulatorilor în mers și un motor care merge cu aproape orice arde, benzină, motorină, gazolină, chiar și propan. Cântărește 160kg, are o autonomie de până la 260km și se spune de spre ea că este “invizibilă”: “În modul SILENT este atât de gălăgioasă ca și o conversație normală dintr-un birou”, declară Dale Turner, managerul acestui proiect. Comparațiile plastice continuă:  “după ce părăsește zona periculoasă, pilotul poate renunța la modul SILENT și atunci motocicleta devine atât de zgomotoasă precum un aspirator”.