Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Side-by-side Honda cu 280 de cai putere
02 Nov

Side-by-side Honda cu 280 de cai putere

Publicat de: Motoboom

Cei de la Honda au impresionat vizitatorii expoziției SEMA care are loc în Las Vegas, Nevada (SUA) în această perioadă (30 oct. – 2 nov.) cu un nou concept intitulat “Rugged Open Air Vehicle Concept”. Cu toate că la prima vedere nu se văd similitudinile, acest concept are la bază modelul Ridgeline, un pick-up popular pe continentul nord-american. Aflat la cea de-a doua generație, Ridgeline e încadrat ca fiind un SUT (Sport Utility Truck) sau lifestyle pick-up și are un motor de 3,5 litri cu șase cilindri în V ce scoate 280 de cai putere.


Dacă partea tehnică este împrumutată de la Ridgeline, aspectul exterior te duce cu gândul la un alt vehicul aflat în oferta Honda. Este vorba Pioneer 1000, cel care dă numele unei întregi familii de UTV-uri.


Conceptul  “Rugged Open Air Vehicle” a fost dezvoltat de centrul de cercetare și dezvoltare Honda din Statele Unite și exprimă modul în care ar trebui să arate vehiculul optim pentru off-road. Trebuie să recunoaștem că, dacă nu ar fi culoarea roșie, acest vehicul ar putea participa într-un film a cărui acțiune se petrece în viitor, sau într-un joc video.


Viitorul side-by-side nu este prea departe de realitate. Cei de la Honda au declarat că s-au folosit foarte multe componente ce există deja în producție: cu unele modificări au fost preluate caroseria și suspensiile de la Ridegeline, de la Pioneer provin ușile, bordul, coloana de direcție (a fost nevoie de o adaptare) și panourile din partea posterioară. Scaunele sportive cu sprijin lateral sunt luate de la Civic Type R și retapițate cu un material impermeabil prezent și pe scaunele de la Pioneer 1000.