Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Sei Giorni – un nou scuter de la Vespa
12 Oct

Sei Giorni – un nou scuter de la Vespa

Publicat de: Motoboom

Cel mai cunoscut producător de scutere din toate timpurile va avea din 2018 un nou model în catalog. Vespa Sei Giorni rememorează vremurile sportive din istoria mărcii.


În 1951, Piaggio a participat cu zece exemplare Squadra Corse la cea de-a 26-a ediție a concursului Internațional Six Days Enduro ce s-a desfășurat lângă Varese, în Italia. Aceste exemplare erau de fapt niște Vespa modificate, cu rezervor mai mare, alt parbriz și carenaj, un caburator pentru curse și suspensii mărite. Dintre acestea, nouă au obținut medalie de aur, medalie ce se acorda piloților ce treceau linia de sosire în primii 10%. Denumit în aminirea acelei curse „Sport 6 Giorni”, acest scuter Vespa a fost unul dintre modelele emblematice ale firmei.


Modelul pentru 2018 va fi un Sei Giorni cu totul nou, ce beneficiază de tehnologie modernă, dar care va păstra stilul și savoarea originaului din anii ’50. Ca orice scuter actual, va avea sistem ABS, lumini cu LED, sau port USB. Este propulsat de un monocilindru de 278cmc ce scoate 21 de cai putere la 7,700rpm și un cuplu de 28Nm la 5,000rpm. Prețul va fi comunicat în curând.