Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Segway Apex – sportivă electrică Made in China
23 Dec

Segway Apex – sportivă electrică Made in China

Publicat de: Motoboom

Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră ați auzit de Segway, acele vehicule ciudate pe două roți, cu propulsie electrică. Pe scurt, istoria este următoarea: Segway a fost creat în 2001 de inventatorul american Dean Kamen, care considera că va revoluționa transportul urban cu creația sa, imitată în scurt timp de companii chineze acuzate că au preluat fără drept soluții tehnice patentate. Segway a schimbat proprietarii în mai multe rânduri. În 2009 a fost cumpărată de milionarul britanic Jimi Heselden (care a murit căzând de pe o stâncă într-un râu tocmai când conducea un Segway), iar din 2015 a intrat în proprietatea Ninebot, o companie cu sediul în Beijing ce are în spate susținerea Xiaomi.


Luna viitoare, mai precis între 7 și 10 ianuarie, în Las Vegas va avea loc celebra expoziție Consumer Electronics Show (CES), iar Segway va prezenta acolo conceptul unei motociclete electrice sportive. Poartă numele de Apex și se pare că e gata de a intra în producția de serie. Nu au fost făcute publice date tehnice complete până în acest moment, dar se vorbește de o viteză de peste 200 km/h și de o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.


În noiembrie 2019, cu ocazia Salonului SEMA din Statele Unite, compania Segway-Ninebot a prezentat și o primă motocicletă electrică de cross, (care este deja în faza de pre-comandă), iar la EICMA din Milano a venit cu o bicicletă MTB cu motor electric. Peste câteva săptămâni vom afla autonomia, data intrării în producție și – eventual – prețul la care va fi pusă în vânzare Segway Apex.


 

Sursa: AutoNDTV