Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Segway Apex H2 – motocicletă cu hidrogen
08 Apr

Segway Apex H2 – motocicletă cu hidrogen

Publicat de: Motoboom

Conform chinezilor de la Xiaomi, ni se pregătește o revoluție: va apărea prima motocicletă hibridă, care are un propulsor electric completat cu unul ce consumă hidrogen. Xiaomi a cumpărat în 2015 compania Segway – de fapt Ninebot, o subsidiară Xiaomi – și își concentrează eforturile pentru a produce mijloace de transport alternative. Acum câteva zile a fost anunțat un prim proiect, care poartă numele de Segway Apex H2.

Tehnologia hibridă e un succes, multă lume dorește un vehicul hibrid, dar e pentru prima dată când se propune o astfel de soluție în domeniul moto. Planul de a produce în masă Segway Apex H2 are ca scop reducerea dependenței de combustibilii fosili, explorarea unor noi aplicații pentru energia nepoluantă și crearea unor noi vehicule avansate tehnologic.

Trecând dincolo de declarațiile pentru presă, să aruncăm o privire asupra proiectului: designul agresiv pare inspirat din jocurile video, bordul conține un ecran cu diagonala de 7 inch integrat în carenaj, tot integrate în linia designului sunt și luminile de semnalizare. După estimările oficiale, Segway Apex H2 va avea o putere maximă de 60kw, accelerează de la 0 la 100 km/h în 4 secunde și atinge o viteză maximă de 150 km/h. Consumă 1 gram de hidrogen la 100 km, însă o autonomie nu a fost comunicată.

Pentru Segway Apex H2 a început campania de pre-rezervare. E de așteptat ca versiunea finală să fie pusă în vânzare în 2023, la un preț de aproximativ 9000 euro.


Sursa: Segway