Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
SEAT va produce un scuter electric
22 Nov

SEAT va produce un scuter electric

Publicat de: Motoboom

Fabricantul spaniol de automobile SEAT are intenția de a pune în vânzare și un scuter electric. Acesta poartă numele de e-Scooter, este acum în fază de concept, dar sunt toate șansele ca varianta finală să fie scoasă pe piață anul viitor.


SEAT E-Scooter e realizat în colaborare cu Silence (un fabricant de scutere electrice din Barcelona) și vine cu specificații tehnice foarte interesante: motorul are o putere maximă de 11 kW, un cuplu senzațional de 240 Nm și accelerează de la 0 la 50 km/h în 3,8 secunde. Atinge o viteză maximă de 100 km/h, iar cu o încărcare a acumulatorului se ajunge la o autonomie de 115 km. Conform celor declarate de producător, costul energiei pentru a parcurge 100 de kilometri este de 70 eurocenți.


Designul este simpatic, proiectoarele și lumina de zi cu LED alcătuind o față ca a unui personaj din desene animate. Sub șa este spațiu suficient pentru a putea introduce două căști open-face, iar acumulatorul se poate scoate rapid și transporta pe roți ca un troler pentru a fi încărcat oriunde (se poate încărca și pe scuter, prin priza dedicată).


Conceptul e-Scooter face parte din programul SEAT Urban Mobility, producătorul spaniol - parte a grupului Volkswagen - având deja în ofertă și o trotinetă electrică denumită EXS KickScooter.


Sursa: SEAT