Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Se pregateste noul Triumph Tiger GT
22 Ian

Se pregateste noul Triumph Tiger GT

Publicat de: Motoboom

Noile reglementari ale Uniunii Europene, care prevad ca, incepand cu anul 2017, toate motocicletele noi sa fie echipate obligatoriu cu sistem ABS si sa respecte norma de poluare Euro 4, ii obliga pe constructorii de motociclete sa-si revizuiasca gama moto astfel incat motocicletele vandute pe piata din Europa sa respecte aceste prevederi. Astfel, cei de la Triumph pregatesc o noua motocicleta pentru segmentul adventure-touring, dupa ce britanici au prezentat deja noile modele Tiger Explorer, Speed Triple si gama clasica Triumph Bonneville, Scrambler si Thruxton.


Noul model a fost surprins zilele trecute la teste de catre jurnalistii de la Visordown. Din pozele publicate de acestia se observa ca noua motocicleta este construita pe platforma modelului Tiger Sport. Primele detalii care ies in evidenta sunt parbrizul touring reglabil, pe care multi proprietari de Tiger Sport l-au solicitat, si noile cutii laterale pentru bagaje cu un volum mai mare decat cele disponibile ca si accesoriu optional pentru actualul model Tiger Sport.


Avand in vedere ca o noua versiune pentru Tiger Sport a fost surprinsa la teste inca de anul trecut impreuna cu noul Speed Triple, se pare ca lansarea acestui model este iminenta. Asadar, motocicleta fotografiata in aceste zile la teste pare sa fie un inlocuitor pentru modelul Triumph Sprint GT, despre care nu a aparut nicio informatie cum ca ar fi actualizat pentru a respecta noile reglementari ale UE.


Astfel, Sprint GT va deveni incepand cu 2017 Triumph Tiger GT, mostenind acelasi motor de 1050 cc, prezent si pe modelul Tiger Sport. Noua motocicleta Triumph va avea, cel mai probabil, o putere de 125 cp, la fel ca Tiger Sport, si va fi echipata cu acceleratie ride-by-wire, mai multe moduri selectabile de condus, controlul tractiunii si un motor mult mai econom fata de cel actual de 1050 cc. Gama de motociclete Triumph 2016 va fi disponibila in curand la Motoboom.