Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Scuterul Vespa sărbătorește 75 de ani de existență
23 Apr

Scuterul Vespa sărbătorește 75 de ani de existență

Publicat de: Motoboom

Primul scuter Vespa a ieșit pe poarta fabricii pe data de 23 aprilie 1946. De atunci, 19 milioane de scutere au fost fabricate sub acest nume, popularele vehicule fiind întâlnite în orașele din întreaga lume. 

Acum ni se pare natural ca cei de la Piaggio să producă vehicule pe două roți, însă lucrurile nu au stat așa de la început. Compania a fost fondată în 1884 și timp de o jumătate de secol a fabricat nave, vagoane de cale ferată și avioane – în special pentru cele două războaie mondiale. După înfrângerea Italiei în Al Doilea Război Mondial, Italiei i s-a interzis orice producție de armament și uzina Piaggio din Pontedera era complet distrusă de atacurile forțelor aeriene americane.

Enrico Piaggio a avut misiunea de a crea mobilitate în Italia, cu un mijloc de deplasare ieftin, destinat maselor și l-a însărcinat pe inginerul și inventatorul aeronautic Corradino D'Asconi care a dezvoltat un concept corespunzător în doar câteva săptămâni. Primul prototip a fost numit „Paperino” datorită formei sale ciudate, după numele italian al rățoiului Donald Duck din desenele animate de la Walt Disney. Al doilea prototip i-a amintit lui Enrico Piaggio de apariția unei viespi, în italiană Vespa. Insecta înțepătoare a dat mărcii numele ei, vânzările au explodat și odată cu trecerea timpului a forma emblematică a devenit obiect de cult, cu apariții cinematografice sau chiar participări la Raliul Paris Dakar.

Scuterele Vespa sunt disponibile la Motoboom, multe dintre modele având prețuri promoționale.