Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Scottoiler te scapă de probleme
08 Feb

Scottoiler te scapă de probleme

Publicat de: Motoboom

Cei care avem motociclete cu transmisie finală pe lanț ne confruntăm periodic cu câteva probleme: ungerea și curățarea lanțului, întinderea acestuia sau – când acesta este destul de uzat – schimbarea kitului ce cuprinde lanțul, foaia de transmisie și pinionul. Sunt “micile” inconveniente ce vin la pachet cu avantajul de a avea o transmisie mai flexibilă și mai ușoară decât – de exemplu – cardanul. Cei conștiincioși au făcut un adevărat ritual din îngrijirea transmisiei, care le consumă timp îndelungat, timp ce l-ar putea petrece în șa.


Scottoiler  - compania expertă în ungerea transmisiilor finale pe lanț  pentru motociclete ce își are sediul în Glasgow – vine cu soluția acestor probleme. Recent, firma a anunțat că a atins numărul de 500.000 de sisteme pentru uns lanțul vândute pe piețele din întreaga lume. Inventat acum 40 de ani de către Fraser Scott, acest sistem asigură ungerea automată a lanțului atunci când motocicleta se află în mișcare, prelungește viața angrenajului și te scapă de o muncă migăloasă și – de multe ori – “necurată”.


Povestea lui Fraser e demnă de menționat și arată că încrederea, determinarea și implicarea duc la un succes global. După ce și-a investit aprope toți banii în crearea prototipului, acesta a început să vândă primele unități din garajul casei sale. Pe măsură ce clienții mulțumiți au transmis mai departe știrea despre produs, a angajat cu jumătate de normă câțiva prieteni ce participaseră pe vremuri la curse cu bicicletele. Împreună au produs și au vândut primele sisteme Scottoiler pentru motocicleta din garaj, până ce compania s-a pus pe picioare.


Fiica lui Fraser, Fiona, a preluat în 1997 scaunul de Director General al companiei și continuă extinderea afacerii în timp ce rămâne consecventă valorilor inițiale. Scottoiler exportă produsele pentru motocicleta în peste 40 de țări și – ca o recunoaștere a calității – din 2010 a semnat un parteneriat cu BMW Motorrad.


Cu toată această extindere, compania produce aceste sisteme pentru motocicleta într-o mică fabrică din nordul orașului Glasgow. Produsele Scottoiler sunt asamblate manual și componentele vin de la furnizori din Marea Britanie. Managerul Stephen Hood explică: “Ar fi mai ieftin pentru noi să producem în Asia, dar avem valori la care ținem foarte mult. Scottoiler vrea să susțină și să contribuie la dezvoltarea comunității locale. Acesta este motivul pentru care continuăm să producem în Marea Britanie.”


Fiona Scott Thomson (Director General) a declarat: “Să atingem cifra de 500.000 de produse vândute este fantastic și reprezintă o declarație a implicării echipei noastre. Această echipă lucrează cu atenție maximă pentru a continua livrarea produselor de calitate atât motocicliștilor din Scoția, cât și celor din alte țări. Adevărul este că am reușit să creăm un succes internațional cu mica noastră fabrică ce are numai 20 de angajați.”


Începând cu acest an, motocicliștii români pot comanda produsele Scottoiler pe site-ul MotoBoom la cele mai avantajoase prețuri.