Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
S-a stabilit traseul Raliului Dakar 2016
21 Apr

S-a stabilit traseul Raliului Dakar 2016

Publicat de: Motoboom

Cel mai dur si mai dificil raliu din lume va incepe in Peru pe data de 3 ianuarie 2016, va traversa Bolivia si se va incheia in Argentina pe 16 ianuarie. Chile nu va mai fi prezenta in aceasta competitie din cauza inundatiilor.


Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa programul si traseul editiei de anul viitor a celei mai dificile competitii de anduranta din lume. Raliul se va desfasura in continuare in America de Sud, insa Chile a fost exclusa de pe traseu ca urmare a inundatiilor puternice din nordul tarii si din Desertul Atacama.


In schimb, Raliul Dakar 2016 va avea startul la Lima, capitala statului Peru, zona respectiva fiind caracterizata de nisip si dune uriase. Ulterior, participantii vor concura timp de trei zile in Bolivia inainte de a patrunde in Argentina pentru ultima parte a raliului. Finalul este programat in localitatea Rosario pe 16 ianuarie.


Peru va reveni astfel in programul Raliului Dakar dupa ce a mai gazduit cateva probe speciale in editiile din 2012 si 2013. Inscrierile pentru editia de anul viitor se vor incheia la data de 15 mai. Principalii favoriti la clasa moto, raman si in 2016 aceeasi piloti, Marc Coma si Cyril Despres.