Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ryan Villopoto se retrage din motocross
15 Iul

Ryan Villopoto se retrage din motocross

Publicat de: Motoboom

De patru ori campion in cadrul AMA Supercross, americanul Ryan Villopoto a anuntat ca renunta la cariera de pilot in competitiile de motocross. Decizia vine dupa ce acesta a suferit o accidentare destul de serioasa in luna aprilie a acestui an, cu ocazia etapei de MXGP de la Trentino, Italia.


In varsta de 27 ani, Villopoto a suferit numeroase fracturi in urma acelei accidentari, pe care le resimte si acum. La inceputul sezonului 2015, acesta a decis sa treaca la un alt nivel, facandu-si debutul in cadrul Campionatului Mondial de Motocross. Decizia americanului de a se retrage este una destul de surprinzatoare, avand in vedere ca Villopoto a mai trecut peste accidente foarte grave in cariera sa.


Unele surse sustin ca multiplul campion in AMA Supercross a fost si oarecum demoralizat de nivelul inalt al competitiei din MXGP si de conditiile diferite in care se alearga spre deosebire de campionatul american. Esecul lui Villopoto la clasa MXGP alimenteaza parerile celor care sustin ca pilotii americani din cadrul AMA Supercross sunt mai slabi decat europenii din MXGP.


Ryan Villopoto a devenit un nume sinonim cu Kawasaki datorita celor patru titluri castigate de acesta in cadrul AMA Supercross la ghidonul celebrului model Kawasaki KX450F. Pilotul american le multumeste sponsorilor, managerilor si echipelor care l-au sustinut de-a lungul anilor, dar mai ales milioanelor de fani care i-au stat aproape in tot acest timp.