Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
RS 660 – baza viitoarelor modele Aprilia
11 Ian

RS 660 – baza viitoarelor modele Aprilia

Publicat de: Motoboom

Conceptul RS 660 prezentat de Aprilia este doar un prim pas spre mai multe modele care împărtășesc aceeași platformă. Italienii pregătesc o serie de modele caracterizate prin “sportivitate, performanțe și distracție a pilotajului”. Aceste cuvinte sunt deja un șablon, fiind folosite de aproape toți producătorii care anunță modele noi, așa că cel mai bine este să ne uităm pe specificațiile cu care se remarcă RS 660.

 

În primul rând, este vorba de un motor cu totul nou, cu doi cilindri în paralel, de 660cmc, adaptat aptitudinilor piloților tineri, care nu au nevoie de un V4 așa cum e cel de Tuono V4 și RSV4 1100. De altfel, acest motor este un V4 tăiat pe jumătate, care ar trebui să scoată fără probleme de fiabilitate aproximativ 105 de cai putere. Apoi, RS are un carenaj atent studiat în tunelul aerodinamic, fiind totodată eficient și plăcut privirii. Pachetul tehnic premium e completat de suspensii, frâne și sisteme electronice evoluate. Cu plinurile făcute, acest concept are o masă de 160kg.

 

RS 660 a fost conceput ca o motocicletă recreativă, echipată și pentru ocazionale intrări pe circuit. Poziția de pilotaj e variabilă, scărițele nu sunt situate prea sus – ca la modelele dedicate curselor – semighidoanele nu trag pilotul peste rezervor, ci îl țin într-o poziție mai relaxată, favorizând un condus agreabil.

 

Plecând de la acest concept, Aprilia intenționează se lanseze mai multe modele din clase diferite – naked, sport-touring, retro, adventure – cu care să se extindă nu numai pe piața europeană, ci și în Asia și Statele Unite.