Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Royal Enfield oferă 2 miliarde de dolari pentru Ducati
14 Sep

Royal Enfield oferă 2 miliarde de dolari pentru Ducati

Publicat de: Motoboom

Conform publicației Economic Times, grupul indian Eicher ce deține Royal Enfield, ar fi cumpărătorul cu cele mai mari șanse pentru achiziționarea producătorului de motociclete din Bologna. De câtva timp, în lumea financiară, se vorbește despre intenția grupului Volkswagen de a vinde Ducati pentru a recupera pierderile produse de scandalul "diesel gate" și din dorința de a se concentra pe viitoarele motociclete electrice. Până de curând nu întâlniseră nicio ofertă acceptabilă.


Indienii ar fi dispuși să plătească între 1,8 și 2 miliarde de dolari pentru a intra în posesia unuia dintre numele cele mai cunoscute din lumea moto, având astfel acces și la tehnologia avansată. Conform publicației mai sus amintite, grupul Eicher ar putea fi singurii asiatici în cursa pentru această tranzacție, însă vor trebui să facă o ofertă mai bună decât cea propusă de un alt nume „greu”: Harley-Davidson. Americanii și-au manifestat și ei intenția de a cumpăra firma italiană deținută de germani.


Până în acest moment, negocierile au bătut pasul pe loc și datorită opoziției reprezentanților sindicatelor, care au un important cuvând de spus în cadrul asociației acționarilor Volkswagen. O decizie în acest sens va fi luată după 24 septembrie, data alegerilor din Germania.