Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Rotobox Splice – supermoto fabricat în Slovenia
12 Dec

Rotobox Splice – supermoto fabricat în Slovenia

Publicat de: Motoboom

Experții sloveni în modelarea fibrelor de carbon de la Rotobox, cunoscuți pentru jantele ultraușoare pe care le produc, au prezentat prima motocicletă făcută de ei. Datele tehnice, dar și prețul, indică cel mai incitant, performant și exclusivist supermoto văzut până acum.
La bază este sunt modelele de cross de la Yamaha – la concepere au fost ajutați și de Yamaha Austria Racing Team – atât motorul de 250cmc, cât și cel de 450cmc putând echipa această creație.


Rotobox Splice folosește bascula de la Yamaha R6, o alegere făcută pentru a da rigiditate cadrului, dar și pentru ca un pneu posterior cu lățimea de 190mm să aibă loc. Componentele sunt alese pentru cunoscători: suspensii Öhlins (pe față este furca FG461, completată cu un monoamortizor TTX Flow), frâne de la Brembo (modelul GP4RR cu etriere XR0 și pistonașe X20), jantele sunt din fibră de carbon, evident, de la Rotobox, vopsite artizanal.


S-a folosit tehnologia cu imprimante 3D și cei de la Rotobox au realizat propriile panouri laterale, aripi, pinion și foaie, juguri, șa și instrumentele de pe bord. Evacuarea custom acoperită cu pulbere ceramică ajută la o masă totală cât mai mică: doar 119kg are Rotobox Splice. Motorul de 450cmc scoate 60 de cai, ceea ce la această greutate promite performanțe de excepție.


Cu toate că suntem entuziasmați de creația slovenilor, e un “detaliu” care ne taie elanul: prețul. Splice costă 35,796 de euro, adică nu o să vedem prea multe pe șosele.