Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Roadbook Adventure Challenge – provocarea pentru posesorii de modele adventure
02 Oct

Roadbook Adventure Challenge – provocarea pentru posesorii de modele adventure

Publicat de: Motoboom

A doua editie a seriei de evenimente "Roadbook Adventure Challenge" s-a desfasurat in perioada 25-27 septembrie 2020 in localitatea Colibita, jud. Bistrita Nasaud. Sub denumirea de "Roadbook Adventure Challenge Treasure Hunt 2", evenimentul a adus la start 34 de motociclisti. Traseul a fost organizat  pe drumuri publice neasfaltate insa au existat si portiuni cu asfalt perfect. Pe parcursul celor 156 de km, motocilistii au avut de gasit 8 "comori", dupa ce au raspuns corect la o serie de intrebari. La sfarsitul traseului, organizatorii au stabilit un poligon cu obstacole, ce a trebuit, de asemenea, parcurs fara greseala, pentru un punctaj maxim. 

Premiile au constat in accesorii si produse de ingrijire a motocicletei, oferite de: Motoboom, Motul Romania, Enduristan Romania, Moto Mus Cluj Napoca, BMW Motorrad Oradea, Cat Telefoane Romania, Motor Inn, Gentimoto.ro, FM Racing, Garmin Romania, Heidenau Romania.

Cum acest eveniment se adresează posesorilor de motociclete din categoria adventure care vor să își testeze limitele, să dobândească experiență, sau  - pur și simplu – să vadă de ce sunt modelele lor capabile, Motoboom a participat cu un Triumph 900 Tiger Rally Pro 2020. Cu toate că acest eveniment presupune o “cursă” necompetitivă, membrul echipei Motoboom, Cătălin Sănătescu,  a luat lucrurile în serios și a terminat traseul al doilea, în urma unui KTM Adventure. 

“Sincer, chiar nu mă așteptam ca Tiger-ul să aibă un asemenea comportament. Traseul a avut porțiuni tehnice, urcări abrupte, stânci mari chiar pe traiectorie, care nu puteau fi evitate dacă vii în viteză. Mi-am setat suspensia în seara dinaintea concursului și nu am avut absolut nicio problemă, chiar dacă pe astfel de trasee sunt obișnut cu o motocicletă mai ușoară. Am fost unul dintre fericiții care nu au trebuit să vadă ce înseamnă să ridici singur de jos o motocicletă adventure. La începutul sezonului, când am avut un prim contact cu Tiger Rally Pro, am fost puțin dezamăgit de pneurile cu care acesta vine standard și care îi limitează serios potențialul. Cu cauciucurile bine alese și cu modul de pilotaj OFF ROAD, nimic nu îți mai stă în cale: versiunea Rally Pro are quickshifter, nu atingi ambreiajul decât atunci când pleci de pe loc și nu a fost nevoie să îl patinez pentru a găsi punctul în care tracțiunea e optimă nici pe urcările cele mai dificile, sistemul electronic al modului de pilotaj o face pentru tine. Îți inspiră încredere, dacă vrei să te distrezi cu un scurt power slide deschizi accelerația fără reținere, roata derepează și ești repus apoi pe traseul optim, iar pe coborâri și frânări apreciezi dezactivarea sistemului ABS pentru roata posterioară”, e părerea pilotului Motoboom.

Triumph 900 Tiger Rally Pro 2020 este diponibil pentru ride test la Motoboom.