Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ungerea automată a lanțului motocicletei cu eSystem Electronic Scottoiler
28 Feb

Ungerea automată a lanțului motocicletei cu eSystem Electronic Scottoiler

Publicat de: Motoboom

Lanțul motocicletelor se consideră consumabil, la fel ca și plăcuțele de frână, anvelope sau discurile de ambreiaj. Spre deosebire de restul consumabilelor, durata de viață a lanțurilor moto depinde în mare măsură de întreținere, adică de curățare și ungere.
Există motocicliști care folosesc un sistem automat de ungere, ce promite să crească de șapte ori durata de viață a lanțului.

 


eSystem de la Scottoiler este un sistem de ungere automată acționat electronic, care necesită doar puțin curent de la bateria motocicletei pentru a funcționa. Se poate instala pe majoritatea motocicletelor în mai puțin de o oră, un timp record pentru acest tip de system, și asta pentru că nu necesită decât conexiunea la baterie, nu și la vitezometru sau la alte elemente electrice sau electronice ale motocicletei. eSystem permite riderului flexibilitate maximă în ceea ce privește fluxul de ulei către lanț, iar reglajele se pot face printr-o singură atingere.

 


eSystem simte vibrațiile și mișcarea prin intermediul unui accelerometru cu trei axe, folosind tehnologie împrumutată din MotoGP. Va ști când motorul este pornit, apoi, odată pusă motocicleta în mișcare, senzorul va monitoriza vibrațiile motorului și va acționa modul de ungere al sistemului. Sistemul afișează informațiile pe un mic ecran care se montează pe jugul superior al motocicletei și astfel, riderul poate vedea modul de ungere, debitul de curgere a uleiului, temperatura în grade Celsius și nivelul uleiului din rezervor, plus valorile înregistrate de accelerometru, în „G”. În acest fel, lanțul este mereu uns conform preferințelor riderului.


Pompa electrică pentru lubrifierea lanțului eSystem Electronic Scottoiler este sistemul de lubrifiere etalon al celor de la Scottoiler, fiind cel mai premiat produs din gama producătorului datorită performanțelor deosebite, caracteristicilor tehnice ale acestuia și simplității de instalare pe motocicletă.

 


Avantajele utilizării acestui sistem constă în: întreținerea rapidă și facilă; nu mai este nevoie de ungerea foarte des a lanțului; pinioanele și lanțul motocicletei sunt salvate de la uzura prematură crescând astfel durata de viață a acestor componente destul de costisitoare. Pe lângă sistemul complet de lubrifiere eSystem, kit-ul conține accesoriile de montaj și un recipient de 250 ml cu lubrifiant Traditional Blue, ideal pentru temperaturi între 0-30 grade Celsius.


eSystem Electronic Scottoiler poate fi găsit  în lista de accesorii de pe site-ul MotoBoom
.