Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Red Bull revine ca sponsor principal in MotoGP
09 Dec

Red Bull revine ca sponsor principal in MotoGP

Publicat de: Motoboom

Implicarea Red Bull ca sponsor principal in MotoGP, una dintre cele mai asteptate miscari ale ultimilor ani din aceasta competitie, s-a oficializat saptamana trecuta, atunci cand Honda Racing Corporation a anuntat largirea parteneriatul cu Red Bull, incepand din sezonul urmator.


Pasul facut de producatorul austriac vine ca o miscare fireasca in conditiile in care cei doi piloti de la Repsol Honda, Marc Marquez si Dani Pedrosa, au ajuns in MotoGP cu suportul financiar al Red Bull. Potrivit specialistilor din domeniu, mutarea era iminenta in contextul colaborarii tot mai stranse din ultima perioada dintre Red Bull si Repsol Honda.


Cel mai bun exemplu este cel din sezonul trecut, atunci cand austriecii au suportat integral costurile testului pe care Honda l-a facut in SUA, pe noul Circuit of the Americas, ocazie cu care Red Bull a realizat si o cantitate impresionanta de spoturi video cu caracter promotional in care i-a folosit pe cei doi piloti.


Astfel, lupta dintre cei doi giganti ai bauturilor energizante, Red Bull din Austria si Monster din America, se desfasoara si la MotoGP. Daca Red Bull va aparea de la anul pe motocicletele lui Marquez si Pedrosa, Monster are parte de o vizibilitate cel putin la fel de mare la Yamaha.


Valentino Rossi si Jorge Lorenzo au contracte individuale de sponsorizare cu Monster, iar echipa satelit a constructorului japonez, Yamaha Tech 3, are drept sponsor principal Monster. Lupta pentru achizitionarea drepturilor de schimbare a numelor Grand Prix-urilor este castigata momentan de Red Bull. Austriecii dau numele la trei dintre cursele sezonului, in timp ce Monster si-a asociat imaginea doar cu intrecerea de la Le Mans.