Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Record mondial: un motociclist a parcurs 3410 km in 24 de ore
09 Mar

Record mondial: un motociclist a parcurs 3410 km in 24 de ore

Publicat de: Motoboom

Americanul Carl Reese stabilește un record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă cu motocicleta în 24 de ore, parcurgând 3410 km în șaua unui BMW K1600GT. El depășește astftel vechiul record cu  150 de km.


Locul ales pentru încercarea de anduranță a fost circuitul Proving Grounds din Uvalde, Texas, deținut de Continental, unde producătorul testează noile anvelope în condiții extreme. BMW-ul lui Reese a fost echipat cu Continental Road Attack 2 EVO GT, dar acestea s-au uzat destul de repede: a fost nevoie de patru pneuri pentru spate și două pentru față.


Reese rememorează un moment din ziua precedentă doborârii recordului, când făceau pregătiri: “Era ora 3 noaptea, aveam 240km/h și un porc mistreț tocmai mi-a traversat prin față. M-am retras la boxe să îmi schimb izmenele. Circuitul are garduri de protecție, dar ele nu opresc mistreții, iepurii sau ratonii. Am evitat tot ce am putut…dar trei iepuri nu au fost prea norocoși. Apoi, a fost problema pneurilor: suprafața circuitului pare a fi concepută să distrugă cauciucuri, nu să dobori recorduri. Componența asfaltului îl face să fie ca o hârtie abrazivă.


Momentele dificile și oboseala au apărut după 19-20 de ore. “După ce mergi o zi cu 160km/h pe un circuit oval, mintea îți obosește. Un nor de ceață ți se pare ca un zid de beton. E un fenomen natural pe care îl cunosc piloții de anduranță, poți să mai bei două cafele, va fi în zadar. În ultimele ore trebuie să te concentrezi la sarcina pe care o ai de îndeplinit și să nu te gândești la nimic altceva.


Sincer, mi-aș dori să parcurg 4500km în 24 de ore. Credem că se poate. Oricum bugetul nostru nu ne-a mai permis pneuri suplimentare. Dacă vreun producător de motociclete va dori să ne susțină, să ne dea un telefon”, zâmbește Reese.