Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Record: 1114km în 24 de ore pe o motocicletă electrică
27 Mar

Record: 1114km în 24 de ore pe o motocicletă electrică

Publicat de: Motoboom

Percepția generală e că motocicletele electrice nu sunt practice, nu au autonomie suficientă, timpul de încărcare a bateriilor este prea mare și că nu există stații unde acestea se pot realimenta. Un biker german a ținut să demonstreze că aceste informații nu mai sunt de actualitate și a parcurs în 24 de ore o distanță considerabilă chiar și pentru o motocicleta cu motor pe benzină: 1114km, cifră ce reprezintă un nou record mondial.


Remo Klawitter a încălecat o motocicleta electrica 
Zero DSR ZF14.4 echipată cu opționalul Charge Tank, un dispozitiv care crește viteza de încărcare a acumulatorilor de până la șase ori și a făcut ture între Berlin și Centrul pentru Energie Regenerabilă din Neustrelitz. Viteza medie a deplasărilor a fost între 85 și 100km/h și a avut nevoie de o oră pentru a-și reîncărca bateria motocicletei la fiecare 150km.


Remo, care deține un magazin de biciclete în Berlin, a declarat: “Mă gândesc la o tură de 24 de ore din vara anului trecut. Înițial, voiam să fie pentru distracție, să le atrag atenția oamenilor asupra caracterului practic pe care îl au bicicletele electrice. Nu am folosit nimic special, motocicleta electrica este standard, am mers pe drumuri deschise circulației publice, am încărcat la punctele Level Two din centrele comerciale. În total, am pierdut nouă ore și jumătate pentru încărcarea acumulatorilor, timp în care am mâncat și eu, m-am odihnit, am stat de vorbă cu oamenii interesați de o motocicleta electrica și de tură. Costul pentru eneregia electrică a fost de 28,50 euro, iar viteza medie cu tot cu pauze pentru această perioadă a fost de 46,4km/h”.


Motocicleta electrica Zero DSR ZF14.4 are o autonomie cuprinsă între 156km (autostradă) și 328km (oraș), un cuplu de 157Nm, 70 de cai putere la 3500rpm și o viteză maximă de 164km/h.