Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2019 – Mani Gyenes ia startul cu o fractură proaspătă
21 Dec

Raliul Dakar 2019 – Mani Gyenes ia startul cu o fractură proaspătă

Publicat de: Motoboom

Ultimele săptămâni dinaintea plecării spre Raliul Dakar au decurs pentru Mani Gyenes într-un mod diferit. Pilotul sătmărean a suferit un accident în timpul unui antrenament pe 21 noiembrie, accident soldat cu o fractură de humerus. După operație și perioada obligatorie de imobilizare, a început o recuperare rapidă cu exerciții de kinetoterapie și spune că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajunge la finișul de la Lima. Motocicleta sa a ajuns deja în Franța, în portul Le Havre și a fost îmbarcată pentru Peru.


Dakar Rally se va desfășura între 6 și 17 ianuarie, la start fiind așteptați 138 de piloți. Ultimii trei câștigători ai raliului, Toby Price, Sam Sunderland și Matthias Walkner fac parte din echipa KTM, motocicletele portocalii fabricate în Austria fiind de neînvins din ianuarie 2000. Însă dominația pe termen atât de indelungat îi motivează și pe ceilalți producători să își facă echipe puternice, rivalii fiind reprezentați de Kevin Benavides și Joan Barreda (echipa Honda) sau Adrien van Beveren și Xavier de Soultrait (echipa Yamaha). Va fi o luptă interesantă între piloții talentați din noua generație cu rezultate care nu pot fi prezise, spre deosebire de eternul duel dintre Cyril Despres și Marc Coma ce se desfășura între 2005 și 2015, când fiecare dintre ei a câștigat raliul de cinci ori.


Anul acesta va fi o categorie intitulată “Original by Motul”, care aduce un plus de dificultate: piloții care vor concura la această categorie nu au dreptul la asistență tehnică și își vor repara singuri motocicletele. Este o reîntoarcere la spiritul originar, al primelor ediții Dakar, când piloții se ajutau unii pe alții.